Wishing on a star: Dienend leiderschap komt naar je toe in 2016!

januari 21, 2016

NIVSL Wishing on a star...Hopelijk heb je de jaarwisseling veilig doorgebracht en heb je zin in het nieuwe jaar!

Vlak na nieuwjaarsdag was ik in de sportschool en hoorde de eigenaren zeggen dat ze een onwaarschijnlijk drukke zondagochtend hadden gehad. Enorm veel nieuwe abonnementen zijn er weer afgesloten. Naast mij mompelde iemand min of meer schamper: ’Ja vorig jaar was het de eerste weken ook idioot druk, maar na een paar weken bleven ze weer weg’.

Zo gaat dat vaker met goede voornemens die je op 1 januari laat ingaan.
Daarom heb ik gewoon geen goede voornemens. Ik gebruik liever een ander woord: wensen. Heb jij al een paar wensen die je dit jaar wilt laten uitkomen?

Ik noem er een paar: meer tijd voor jezelf hebben, beter voor jezelf zorgen, een volgende stap in je loopbaan zetten, werken aan je eigen leiderschap, een boek schrijven, vriendschappen tegen het licht houden en afscheid nemen van activiteiten die geen energie meer opleveren maar alleen kosten etc..

Ik heb zelf een paar bijzondere wensen die ik met je wil delen.

Servant Leadership in 15 minuten
Mijn boek verschijnt in het eerste kwartaal van dit jaar. Na een lange periode van schrijven en schrappen is eind december de laatste punt in het manuscript gezet. De vormgever is nu aan het werk…

Bijzonder blij ben ik met een paar mooie aanbevelingen door niemand minder dan Herman Wijffels, Gerrit Zalm, Jeroen Sluijter en Manon van Beek.

Servant Leadership komt naar je toe!
Vanaf het voorjaar zal ik samen met een paar mensen, alumni van de Servant Leadership Practitioner, op tour gaan met servant leadership. We gaan verschillende steden aandoen en inspiratiesessies geven om een beweging op gang te krijgen met dienend leiderschap. Meer informatie krijg je vanzelf via de e-zines. Ik hoop dat je gaat aansluiten?

De opbrengsten van deze ‘Servant Leadership komt naar je toe!’ tour gaan naar een goed doel dat uiteraard te maken heeft met inzet voor de groei van mensen, de kern van dienend leiderschap wat ons betreft. Ook hiervan houden we je op de hoogte.

Mocht je organisaties kennen die iets uitzonderlijks doen dat verband houdt met dienend leiderschap, laat het mij weten. Dan kijk ik of wij ze bij het programma kunnen betrekken.

Jonge leiders; bewust jezelf leiden vanuit waarden

Een andere wens heb ik al eerder genoemd en dat is jonge mensen, pas afgestudeerd of bezig in hun eerste baan, op pad helpen met leiderschap. Twee korte modules waarvan de eerste in februari van start moet gaan, en die gaan over bewust jezelf leiden vanuit je waarden. Ken je dus jonge mensen die behoefte hebben om zich verder te ontwikkelen na hun studie, breng ons dan met hen in contact.

Kortom: een jaar vol veranderingen, vernieuwing en groei. Delen van verhalen, ontmoetingen en inspiratie.

En dat is nog niet eens alles aan wensen… Daar hoor je later weer meer van.

En jij, heb jij voor jezelf al bijzondere wensen genoteerd?

Misschien wil je ze wel delen onder deze blog?

In ieder geval wensen Eric en ik je gezondheid, liefde, mooie ontmoetingen, creëren van prachtige herinneringen.

Laten we er samen een stralend en groeizaam jaar van maken!
Arlette

Misschien ook interessant

januari 23, 2024

Teamwaarden als bouwstenen voor gezonde en hechte teams

Teamwaarden vormen de bouwstenen voor een gezonde teamcultuur en spelen een cruciale rol in teamontwikkeling. Door te investeren in het definiëren, communiceren en naleven van deze waarden, kunnen teams gedijen in een omgeving die gebaseerd is op vertrouwen, samenwerking en gemeenschappelijk succes.

oktober 24, 2023

Loslaten om vooruit te komen

Oude beelden, patronen, en overtuigingen loslaten om vooruit te komen vraagt de moed om te starten en het ongemak wat erbij komt kijken te verduren. Stukje bij beetje loslaten en zo stap voor stap vrijer en autonomer worden als mens en als leider.

Servant leadership
in vijftien minuten

‘Servant Leadership in 15 minuten’. Een prikkelende titel die dwingt tot nadenken over dienend leiderschap. Heb je haast dan kun je er beter niet aan beginnen.

Inschrijven nieuwsbrief