Historie

We vinden het leuk dat je geïnteresseerd bent in onze organisatie. Welkom dus! We kunnen ons voorstellen dat je iets wilt weten over onze achtergrond: onze eigen reis, missie en waarden. Lees dus graag verder en ontdek wie wij zijn, waar we voor staan en waar je ons op mag aanspreken.

Wat is onze reis?

Het Nederlands Instituut voor Servant Leadership, kortweg NIVSL, werd opgericht door Eric Stecher (1962) en Arlette Bout (1967). Vanaf 2002 zijn wij als zelfstandig ondernemers professioneel bezig met het onderwerp management en leiderschap. In 2006 kwam dienend leiderschap op ons pad. De herkenning met onze eigen opvatting over leiderschap was duidelijk. Na onze opleiding Servant Leadership schoolden wij ons in de loop van de jaren verder. Zo volgden wij opleidingen, workshops en trainingen in onder andere familie-en organisatieopstellingen, traumawerk, oplossingsgericht werken en effectieve intuïtie. Nog steeds leren wij bij en laten wij ons coachen.

Wij hebben in de loop van de jaren met verschillende partners samengewerkt. Wij besloten in 2011 om onze eigen weg te gaan met dienend leiderschap en bewust de relatie met het oorspronkelijke gedachtegoed van Robert K. Greenleaf over dienend leiderschap te houden. Bovendien wilden we het bereikbaar en praktisch toepasbaar te maken voor iedereen. Dus voor leidinggevenden van alle hiërarchische niveau’s, projectmanagers én professionals.

NIVSL onderscheidt zich door in alle opzichten ziel met zakelijkheid te verbinden. NIVSL wil meer intuïtie en compassie toevoegen aan management en leiderschap. Door dit nadrukkelijker een plek geven ben je werkelijk in staat bent om dienend te leiden.
Wij verwerken de nieuwste ontwikkelingen en eigen inzichten op het gebied van persoonlijk en dienend leiderschap in onze trainingen en opleidingen. Volgens onze vele klanten ademen en leven wij dienend leiderschap.

Waar doen wij het voor?

Wij geloven dat ieder mens van betekenis wil zijn voor een ander. Om van betekenis te kunnen zijn moeten mensen in hun kracht staan. Mensen die in harmonie zijn met zichzelf staan in hun kracht. Zij zijn de inspirerende leiders die er op hun beurt plezier in hebben om anderen in hun omgeving te laten groeien. Pay it forward.

Onze missie is om de mens achter de leider en professional met behulp van opleidingen en coaching te versterken. We denken mee en komen met mogelijke oplossingen voor problemen waar zij tegen aanlopen. Wij zetten ons persoonlijk in voor de persoonlijke en professionele groei & ontwikkeling van leiders en professionals.

Het is onze bijdrage aan een betere samenleving.

Wat is ons kompas?

Om richting en invulling te geven aan onze visie en missie gebruiken wij onze waarden. Ze vloeien voort uit de gedeelde persoonlijke waarden van de oprichters van NIVSL. Zij zijn voor ons en voor jou een kristalhelder kompas. Want zodra je met ons te maken krijgt zijn ze duidelijk merkbaar in onze communicatie en de relatie met jou. Je mag ons er altijd op aanspreken.

Bezieling – Verbinding – Ruimte – Grenzen verleggen – Groei

  • Bezieling : Wij openen onvoorwaardelijk ons hart voor wie je bent, bij ons ben je altijd welkom.
  • Verbinding : Wij verbinden hoofd met hart en handen, en mensen onderling.
  • Ruimte : Wij geven je de ruimte om te worden wie je in wezen bent, om je te ontwikkelen in jouw tempo en op jouw manier.
  • Grenzen verleggen : Wij prikkelen je om je grenzen te verleggen en je manier van denken te verruimen.
  • Groei : Wij zijn bij alles wat wij doen gericht op de groei van jou en je organisatie, iedere dag een stapje.

 

Inschrijven nieuwsbrief