Voel jij dat je leeft?

oktober 14, 2013

Wat een vraag om aan iemand te stellen. Wat betekent leven? En wat heeft het te maken met leiderschap? Ik denk dat leven en leiderschap onlosmakelijk met elkaar verbonden zouden moeten zijn.

De werkelijkheid is soms anders, ik zie datleidinggevenden soms alleen maar targets uitvoeren en spreadsheet-management als leiderschapsstijl hanteren omdat er resultaten moeten worden gehaald. Dat heeft wat mij betreft weinig te maken met het leven voelen en beleven.

Leiderschap is namelijk ook gevoel en intuïtie een duidelijke plek geven in je omgang met mensen.

Verbonden met je eigen binnenkant, je gevoelsleven, je ziel, je intuïtie, en verbonden met je buitenwereld. De mensen aan wie je leiding geeft, van wie je leiding ontvangt, je klanten, je leveranciers, je aandeelhouders, en last but certainly not least: je gezin, familie en vrienden.

Als jij voelt dat je leeft, als jij je ten diepste verbonden voelt met het leven, dan voelen anderen zich ook verbonden met jou en dan bruis je van energie, levenslust. En dat hoeft niet persé te maken te hebben met een overvolle agenda, misschien juist niet. Juist de keuze maken om lege plekken in je werk- en privé-agenda te houden.

Het is wel voelbaar, omdat je werkelijk aandacht geeft aan mensen, echt luistert omdat je de ander echt wilt horen, en niet omdat je zelf wil gaan zenden.

Een prachtige film met een belangrijk moment in persoonlijk leiderschap is “As it is in Heaven”, waarin Gabriella zingend vertelt over haar keuze om haar leven weer echt te voelen, de regie terug te nemen. Ze was zichzelf nooit verloren, het sliep alleen in haar…

En jij? Voel jij dat je leeft, leef jij het leven waar je diep van binnen naar verlangt? Hoeveel mensen heb ik al niet geraakt zien worden door deze film en dit lied?

En het raakt mij ook steeds weer, het herinnert mij eraan dat ik ook een keuze heb gemaakt. Ik wil voelen dat ik leef, mijn leven lang…Welkom!

Misschien ook interessant

oktober 6, 2020

Relatiemanagement in je Thuis B.V.

Veel mensen besteden veel tijd aan het opbouwen en onderhouden van relaties. In hun werk volgen ze communicatietrainingen, relatiemanagementopleidingen en hebben regelmatig voortgangsgesprekken met hun medewerkers. Maar hoe gaat dat thuis? In je eigen relatie run je je Thuis B.V. samen met je partner als een directieteam, maar echte aandacht over hoe je de ander […]

september 8, 2020

Veiligheid en vertrouwen in leiderschap: het geheim van Anton van Diermen

Loslaten is essentieel bij leiderschap. Of dat nu leiderschap in organisaties is, persoonlijk leiderschap of ouderschap. De mensen zijn je belangrijkste ‘asset’ in je organisatie. Investeren in hun ontwikkeling, aandacht geven aan hen als mens en een cultuur van vertrouwen creëren is terug te lezen in de cijfers: stijging van productie, minder fouten en dus […]

Servant leadership
in vijftien minuten

‘Servant leadership in 15 minuten’ is geen gewoon boek maar een echt doe boek. Het neemt je stapsgewijs mee langs de kenmerken van dienend leiderschap.

Inschrijven nieuwsbrief