Vision Quest: de start van een nieuw begin?

maart 19, 2012

Hoe belangrijk is het om letterlijk te dwalen en nieuwe wegen te ontdekken? Je controle los te laten en je over te geven aan de aanwijzingen die de natuur je geeft? Ik heb ervaren dat het heel bijzonder en belangrijk is om op deze manier nieuwe inzichten te krijgen.


Toen ik zelf als deelnemer van de Leergang Servant Leadership Professional van Daan Fousert de opdracht kreeg voor het lopen van een Vision Quest was ik niet van plan om deze te gaan doen. Mijn moeder was net een avond van te voren in het ziekenhuis opgenomen met klachten waarvan we de oorzaak nog niet kenden, laat staan de gevolgen, maar waarvan de symptomen wel heel ernstig waren. Ik bedacht mij dat ik naar het eerste het beste restaurant zou lopen om daar aan de koffie te gaan en in gedachten bij mijn moeder te kunnen zijn. Voor het eerst besefte ik dat ik haar zou kunnen verliezen.

Ik ging op weg en kwam nooit in het restaurant aan. Ik verdwaalde en liep door de bossen en liep toch mijn Vision Quest. Het moest zo zijn. Al mijn twijfels, mijn gedachten over de toekomst, of ik wel de goede keuzes had gemaakt, of ik wel door zou moeten gaan op het ingeslagen pad…. Ik heb bijna drie uur door de bossen en over de heide gedwaald en kwam tot de ontdekking dat als ik plotseling van het gebaande pad afging en mij door de bosjes worstelde, ik uiteindelijk weer op het juiste pad kwam. Wat vertelde mij dit dan over mijn leven en mijn werk? En over mijn opvattingen en al dan niet hebben van vertrouwen? Het is niet verzonnen, maar echt gebeurd. Dat gaf mij weer hoop en vooral vertrouwen om af en toe gewoon maar van het pad te gaan en nieuwe dingen onderweg te ontdekken, vooral over mijzelf. “Go with the flow”, toch? Wist ik veel dat Erasmus zo’n 500 jaar geleden al had gezegd dat wie durft te verdwalen nieuwe wegen vindt.

Ik heb ontdekt dat ik in contact kan komen met mijn inspiratiebron, naar wat ik nu weet, mijn gids. Ik heb inzichten gekregen en ben daar naar gaan handelen. Het gaat om persoonlijk leiderschap. In mijn coachtrajecten komt op enig moment altijd deze opdracht. Hij maakt ook onderdeel uit van de 10-daagse training Servant Leadership Practitioner die wij geven vanuit het Nederlands Instituut voor Servant Leadership.
Ga op pad en kom tot nieuwe inzichten. Veel plezier bij deze Vision Quest!

Misschien ook interessant

december 31, 2020

Loslaten, helen, transformeren en overgave

Loslaten, helen, transformeren en overgaveEen reflectie op afgelopen jaar De laatste dag van het jaar is aangebroken. Wie had kunnen bedenken dat het zo’n enorm turbulent jaar zou worden? Het stond in de sterren geschreven zeggen ze wel eens. Ik las dit najaar de astrologische voorspelling voor 2020 weer eens terug. Ik was hem eigenlijk […]

december 24, 2020

Het transformatiejaar

Het transformatiejaar 2020Nieuwsbrief december  De laatste nieuwsbrief van een bijzonder jaar. Het jaar 2020 stond al van te voren als transformatiejaar aangekondigd. En wát een transformatie is het geworden! Hoewel nog niet alles is afgerond en we nog geen vinkje achter “transformation completed” kunnen zetten, zijn we toch een aardig eind gevorderd. Kerstborrels Rond deze […]

Servant leadership
in vijftien minuten

‘Servant leadership in 15 minuten’. Waarom zijn zoveel mensen naar zichzelf op zoek? Wat doen inspirerende leiders anders? Dit boek helpt je bij jouw reis naar dienend leiderschap.

Inschrijven nieuwsbrief