Vision Quest: de start van een nieuw begin?

maart 19, 2012

Hoe belangrijk is het om letterlijk te dwalen en nieuwe wegen te ontdekken? Je controle los te laten en je over te geven aan de aanwijzingen die de natuur je geeft? Ik heb ervaren dat het heel bijzonder en belangrijk is om op deze manier nieuwe inzichten te krijgen.


Toen ik zelf als deelnemer van de Leergang Servant Leadership Professional van Daan Fousert de opdracht kreeg voor het lopen van een Vision Quest was ik niet van plan om deze te gaan doen. Mijn moeder was net een avond van te voren in het ziekenhuis opgenomen met klachten waarvan we de oorzaak nog niet kenden, laat staan de gevolgen, maar waarvan de symptomen wel heel ernstig waren. Ik bedacht mij dat ik naar het eerste het beste restaurant zou lopen om daar aan de koffie te gaan en in gedachten bij mijn moeder te kunnen zijn. Voor het eerst besefte ik dat ik haar zou kunnen verliezen.

Ik ging op weg en kwam nooit in het restaurant aan. Ik verdwaalde en liep door de bossen en liep toch mijn Vision Quest. Het moest zo zijn. Al mijn twijfels, mijn gedachten over de toekomst, of ik wel de goede keuzes had gemaakt, of ik wel door zou moeten gaan op het ingeslagen pad…. Ik heb bijna drie uur door de bossen en over de heide gedwaald en kwam tot de ontdekking dat als ik plotseling van het gebaande pad afging en mij door de bosjes worstelde, ik uiteindelijk weer op het juiste pad kwam. Wat vertelde mij dit dan over mijn leven en mijn werk? En over mijn opvattingen en al dan niet hebben van vertrouwen? Het is niet verzonnen, maar echt gebeurd. Dat gaf mij weer hoop en vooral vertrouwen om af en toe gewoon maar van het pad te gaan en nieuwe dingen onderweg te ontdekken, vooral over mijzelf. “Go with the flow”, toch? Wist ik veel dat Erasmus zo’n 500 jaar geleden al had gezegd dat wie durft te verdwalen nieuwe wegen vindt.

Ik heb ontdekt dat ik in contact kan komen met mijn inspiratiebron, naar wat ik nu weet, mijn gids. Ik heb inzichten gekregen en ben daar naar gaan handelen. Het gaat om persoonlijk leiderschap. In mijn coachtrajecten komt op enig moment altijd deze opdracht. Hij maakt ook onderdeel uit van de 10-daagse training Servant Leadership Practitioner die wij geven vanuit het Nederlands Instituut voor Servant Leadership.
Ga op pad en kom tot nieuwe inzichten. Veel plezier bij deze Vision Quest!

Misschien ook interessant

oktober 6, 2020

Relatiemanagement in je Thuis B.V.

Veel mensen besteden veel tijd aan het opbouwen en onderhouden van relaties. In hun werk volgen ze communicatietrainingen, relatiemanagementopleidingen en hebben regelmatig voortgangsgesprekken met hun medewerkers. Maar hoe gaat dat thuis? In je eigen relatie run je je Thuis B.V. samen met je partner als een directieteam, maar echte aandacht over hoe je de ander […]

september 8, 2020

Veiligheid en vertrouwen in leiderschap: het geheim van Anton van Diermen

Loslaten is essentieel bij leiderschap. Of dat nu leiderschap in organisaties is, persoonlijk leiderschap of ouderschap. De mensen zijn je belangrijkste ‘asset’ in je organisatie. Investeren in hun ontwikkeling, aandacht geven aan hen als mens en een cultuur van vertrouwen creëren is terug te lezen in de cijfers: stijging van productie, minder fouten en dus […]

Servant leadership
in vijftien minuten

‘Servant leadership in 15 minuten’ is geen gewoon boek maar een echt doe boek. Het neemt je stapsgewijs mee langs de kenmerken van dienend leiderschap.

Inschrijven nieuwsbrief