SERVANT LEADERSHIP voor teams

Workshop Eigenaarschap in teams

Eigenaarschap in teams

Workshop van een halve dag

Deze korte en praktische workshop helpt jou als leidinggevende (teamleider of projectleider) om je team op een dienende manier weer in de actiestand te krijgen in plaats van een afwachtende groep of klaaggedrag wat voortgang en verandering in de weg staat. Oplossingsgericht werken en versterkende vragen hebben een centrale plek.
Van alles zelf doen als leidinggevende naar het begeleiden van het proces van zelfsturing en samensturing. Dat is dienend leiderschap ten voeten uit.

Je leert de juiste vragen te stellen en te werken met een versterkende manier van onderzoeken. Gegarandeerd dat de energie weer terugkeert en het vertrouwen in het eigen vermogen om waarde toe te voegen aan het team. Jij en je team doen allemaal actief mee en gaan met een glimlach terug naar huis (of werk).

Het nieuwe normaal in leiderschap is dienend leiderschap.

Live bij NIVSL in Haarlem of vanaf jullie eigen werkplek online via Zoom.
Is je team groter dan tien mensen of wil je op een andere locatie? Neem contact op »

Wil je individueel meedoen? Ga dan naar deze workshop »

Voor wie: leidinggevenden, projectleiders, teamleiders en hun teamleden
Deelnemers: maximaal tien (live), online onbeperkt
Locatie: Haarlem of online via Zoom
Duur: 9.00 uur – 12.30 uur

SERVANT LEADERSHIP voor teams

Een compleet leider worden

Servant Leadership Light

Vijfdaagse incompanytraining

Een verkorte versie van de tiendaagse Servant Leadership Practitioner. Speciaal voor organisaties die praktisch, in-company aan de slag willen met een aantal geselecteerde competenties van dienend leiderschap. Als organisatie wil je graag zoveel mogelijk mensen de kans geven om deel te nemen aan de training Servant Leadership Practitioner, maar dan in een relatief kort tijdsbestek. Ook krijg je graag praktische handvatten om vertrouwen en samenhang in je team terug te krijgen of te verbeteren. Kortom, je gunt iedereen in de organisatie een mensgerichte en inspirerende stijl van leidinggeven.

Waarom deze training?

  • Het is een goede basis om een mensgerichte en inspirerende stijl van leidinggeven verder te ontwikkelen;
  • Het is een verbreding en verdieping van je eigen leiderschap;
  • Het is een praktische handleiding om samensturing in je team te bereiken.

Voor wie: Middenkader leidinggevenden
Groepstraining: minimaal zes, maximaal twaalf deelnemers
Duur: één startdag en twee modules van twee aaneengesloten dagen
Locatie: Haarlem of andere locatie op aanvraag

SERVANT LEADERSHIP voor teams

Als team de schouders eronder?

Teamcoaching

Soms loopt het in een team niet zo geweldig. Soms ronduit stroef. Of er is behoefte aan handvatten om meer verbinding te ervaren met elkaar en het gevoel te hebben dat iedereen met elkaar verantwoordelijk is voor het behalen van resultaten. Soms is er begeleiding bij de onderlinge communicatie nodig, of inzicht in de onderlinge communicatiepatronen en is het belangrijk om aan de hand van een paar eenvoudige modellen elkaar te helpen met versterkende vragen en zo de flow terug te krijgen in het team. Bij de start van teamcoaching leer je elkaar kennen. Zodat je weet waarom iemand reageert zoals hij reageert. En welke patronen er zijn binnen een team en wat de achtergrond ervan is.

Via teamcoaching wordt het mogelijk om een start te maken in ieder transitieproces. Met een paar sessies kun je grote vorderingen maken in deze processen.

Voor wie: Incompanyteams (leidinggevenden met hun medewerkers)
Waar? Florapark, Haarlem of externe locatie in binnen- of buitenland
Duur: op aanvraag
Kosten: op aanvraag

Servant leadership
in vijftien minuten

‘Servant Leadership in 15 minuten’. Een prikkelende titel die dwingt tot nadenken over dienend leiderschap. Heb je haast dan kun je er beter niet aan beginnen.

Inschrijven nieuwsbrief