Servant Leadership in 15 minuten…

februari 4, 2016

NIVSL share the joyTwee jaar geleden deelde ik met jullie dat ik mijn langgekoesterde droom eindelijk in vervulling liet gaan. Ik riep namelijk al jaren dat ik een boek over dienend leiderschap wilde schrijven. Het kwam er niet van, het had kennelijk nog geen prioriteit.

Na een periode van twee jaar waarin ik mijzelf ook weer op verschillende momenten en manieren ben tegengekomen is het eindelijk zo ver.

Koesteren en loslaten, dat waren wel de termen die eruit sprongen.

De vormgever legt inmiddels de laatste hand aan een bijzonder vormgegeven boek. Ik word er zelf hebberig van, zo mooi.

En ik heb indrukwekkende aanbevelingen ontvangen van Gerrit Zalm, Hermans Wijffels (“en nu snel de markt op want hier is behoefte aan”), Manon van Beek en Jeroen Sluijter. Apetrots ben ik en ik kan bijna niet geloven dat het nu bijna zo ver is…

Een boek schrijven en uitbrengen vraagt ook om een feestje. Degenen die mij persoonlijk kennen weten dat het dan niet een gewoon feestje zal worden met een hapje en een drankje.

Achter de schermen zijn Eric en ik samen met een paar oud deelnemers aan onze Servant Leadership Practitioner een mooi en inspirerend evenement aan het organiseren wat samenvalt met het boek. Of andersom, net wat je wilt.

Deze week gaan wij alvast een lijst maken met mensen die persoonlijk een aankondiging krijgen, je kunt maar vast willen reserveren om deze middag niet te missen! Natuurlijk kondigen we ook aan op LinkedIn, Twitter en Facebook.

Volgende week gaan wij op bezoek bij een goed doel dat zich bezig houdt met de inzet om mensen persoonlijk te kunnen laten groeien. Zodat zij hun bijdrage kunnen geven aan hun omgeving en hun eigenwaarde als gevolg daarvan groeit. Ook hier zoeken we het dichtbij onze eigen passie. Wat dat met het evenement te maken heeft hoor je binnenkort.

Zo teruglezend zitten er heel wat cliffhangers in deze blog. Maar ja, zo is het nu eenmaal. Nog eentje dan:

Ergens in april komt er dus een middag. De datum en locatie horen jullie zo snel mogelijk zodat je deze kunt reserveren in je agenda. Ik hoop echt dat jullie komen, dan delen we samen in de feestvreugde.

Delen is het nieuwe hebben!

Misschien ook interessant

januari 23, 2024

Teamwaarden als bouwstenen voor gezonde en hechte teams

Teamwaarden vormen de bouwstenen voor een gezonde teamcultuur en spelen een cruciale rol in teamontwikkeling. Door te investeren in het definiëren, communiceren en naleven van deze waarden, kunnen teams gedijen in een omgeving die gebaseerd is op vertrouwen, samenwerking en gemeenschappelijk succes.

oktober 24, 2023

Loslaten om vooruit te komen

Oude beelden, patronen, en overtuigingen loslaten om vooruit te komen vraagt de moed om te starten en het ongemak wat erbij komt kijken te verduren. Stukje bij beetje loslaten en zo stap voor stap vrijer en autonomer worden als mens en als leider.

Servant leadership
in vijftien minuten

‘Servant Leadership in 15 minuten’. Een prikkelende titel die dwingt tot nadenken over dienend leiderschap. Heb je haast dan kun je er beter niet aan beginnen.

Inschrijven nieuwsbrief