‘Luisteren met je hart’

april 11, 2013

Luisteren naar wat niet wordt gezegd, maar wel wordt gecommuniceerd, behoeft geen woorden, maar een hart dat de informatie kan ontvangen…

10 April;
Wij mogen de workshop ‘luisteren met je hart’ verzorgen voor het Dialogues House van ABN AMRO bank. Luisteren met je hart bij de ander is Servant Leadership competentie nummer 1.

Maanden eerder zijn wij benaderd en werd onze workshop in de programmering van het Dialogues House van ABN Amro opgenomen. De workshop bleek al snel volgeboekt met 16 mensen. Er was zelfs een wachtlijst van 10 mensen. Kennelijk was er een behoefte om te leren luisteren met je hart. Er kwamen 21 mensen. Wow! Wat officieel niet kan, gebeurt toch. Wat heerlijk om al deze mensen te mogen inspireren zodat zij op hun beurt inspirerend worden voor anderen.

Wij verbonden ons vanuit onze passie en bezieling. Het was energetisch werk. De deelnemers hebben dat mogen ervaren tijdens de oefeningen. Er was daarna veel gesprek en uitwisseling, kortom, ‘verbinden met hart’ was geslaagd.

De workshop ‘luisteren met je hart’ begonnen wij met een korte film over een bezielde verbinding tussen mensen, zonder gebruik van woorden. Boeiend is ook dat een andere Servant Leadership competentie duidelijk zichtbaar wordt, namelijk: ‘heel maken’. ‘Heel maken’ is een buitengewoon krachtige competentie: eerst de verbinding met jezelf en en daarna met anderen herstellen, te verdiepen en te bekrachtigen. De uitreiking naar anderen liefdevol en geduldig durven doen en zodoende een onderbroken uitreiking herstellen. Dat is krachtig leiderschap. Mooi hoe deze competenties ‘luisteren met je hart’ en ‘heel maken’ zo mooi zichtbaar zijn gemaakt. Het roert en ontroert mij en brengt mij bij de vraag: “ Hoeveel woorden hebben wij mensen nodig om ons gevoel te uiten?”  Ik deel graag dit inspirerende filmpje! Bekijk hier het filmpje

Vandaag, een dag later, heb ik behoefte om te luisteren naar mijzelf, ik verstil…

“In de verstilling hoor ik meer over de waarde en essentie van mijn eigen bestaan.”

Dank voor je aandacht en dat je hebt willen luisteren.

Misschien ook interessant

maart 1, 2023

Slappe slobberwijn of stevige vintage?

Dienend leiderschap in een notendop; is het een slappe slobberwijn of een krachtige vintage?

december 30, 2022

De weg en het tussenjaar

De weg en het tussenjaar; over strubbelingen, overgave en een nieuw begin.

Servant leadership
in vijftien minuten

‘Servant Leadership in 15 minuten’. Een prikkelende titel die dwingt tot nadenken over dienend leiderschap. Heb je haast dan kun je er beter niet aan beginnen.

Inschrijven nieuwsbrief