Dienend leiderschap: Spot on!

maart 3, 2016

Spot on Servant LeadershipWe naderen de ontknoping! De titel van het seminar is “Spot on Servant Leadership”. Bedenk maar wat je er zelf onder verstaat. Iets met spotlight, of de spijker op zijn kop… Dat waren de associaties die wij kregen toen de term in de brainstormsessie met onze PassieParade voorbij kwam.

O ja, PassieParade. Even uitleggen. Toen ik eind vorig jaar de wens uitsprak om toch een keer een inspirerende middag voor veel mensen te organiseren (dat idee bestond al langer), hebben Eric en ik gezegd dat we dat samen met oud-deelnemers uit de Servant Leadership Practitioner wilden vormgeven. Met plezier bouwen aan de gemeenschap, inzet voor de groei van mensen en rentmeesterschap in de praktijk.

En dat groepje is de PassieParade geworden.

We werken vanuit een passie voor mensen en een passie voor en met servant leadership, we willen dat het niet stil staat maar voortgaat. Als een soort parade door Nederland. Ook dat staat nog te gebeuren, maar eerst “Spot on Servant Leadership”.

De offertes voor verschillende praktische zaken komen nu ook langzamerhand binnen. Ik schrok behoorlijk van een offerte voor het geluid. Zo blijft er weinig over voor het goede doel. Daarover later meer. Nog maar eens in gesprek met dat bedrijf en vooral ook verder kijken. Zo ingewikkeld is het toch niet wat ik nodig heb.

Gisteren hebben we hele website nog maar eens de revue laten passeren en overhoop gegooid. De hele dag mee bezig geweest. Ik zei het eergisteren ook al, de to-do-list wordt alleen maar langer. Maar aan de andere kant moest dat toch een keer gebeuren.

Ik zie alleen als berg op tegen het ontruimen van een archiefkamertje om alle boeken straks in kwijt te kunnen. Dat staat nu bomvol met boeken en ordners. Heb jij ook zo’n kamertje thuis? Dan herken je vast dat gevoel, zucht.

Maar ook wel lekker: fysiek opruimen. Goed voor mijn nu ook wel weer volle hoofd!

Fijne dag vandaag!

Misschien ook interessant

oktober 6, 2020

Relatiemanagement in je Thuis B.V.

Veel mensen besteden veel tijd aan het opbouwen en onderhouden van relaties. In hun werk volgen ze communicatietrainingen, relatiemanagementopleidingen en hebben regelmatig voortgangsgesprekken met hun medewerkers. Maar hoe gaat dat thuis? In je eigen relatie run je je Thuis B.V. samen met je partner als een directieteam, maar echte aandacht over hoe je de ander […]

september 8, 2020

Veiligheid en vertrouwen in leiderschap: het geheim van Anton van Diermen

Loslaten is essentieel bij leiderschap. Of dat nu leiderschap in organisaties is, persoonlijk leiderschap of ouderschap. De mensen zijn je belangrijkste ‘asset’ in je organisatie. Investeren in hun ontwikkeling, aandacht geven aan hen als mens en een cultuur van vertrouwen creëren is terug te lezen in de cijfers: stijging van productie, minder fouten en dus […]

Servant leadership
in vijftien minuten

‘Servant leadership in 15 minuten’ is geen gewoon boek maar een echt doe boek. Het neemt je stapsgewijs mee langs de kenmerken van dienend leiderschap.

Inschrijven nieuwsbrief