Dienend leiderschap: Hoor de wind waait…!

juni 23, 2015

NIVSL Hoor de wind waait…!Gek word ik van de wind. Natuurlijk is er in Nederland gemiddeld meer wind dan in bijvoorbeeld Duitsland. Toen de kinderen klein waren hadden wij au-pairs uit Duitsland en zij maakten ons er op attent dat hier altijd veel wind staat. Dan was het windkracht 3. Ja, het waait in Nederland altijd, maar wij hadden er geen erg meer in.

Maar de laatste maanden waait het vaak en vaak stevig. Bijna geen dag zonder een stevige bries. Fijn als je wilt zeilen, maar verder hoeft het even niet van mij. Ik word er ook onrustig van. En de temperatuur lijkt ook maar niet op normaal te kunnen komen. Kortom de zomer lijkt voorlopig nog ver weg. Herken je dat ook bij jezelf, dat je jezelf hoort mopperen en klagen over het weer, je werk?

Maar die wind hè? In plaats van klagen over de wind, kun je ook bedenken hoe je die wind op een positieve manier kunt inzetten.

Waar moet bij jou een frisse wind waaien? Waar moet het stof bij jou worden afgeblazen? Welke oude overtuigingen moet er worden weggeblazen zodat er ruimte komt voor nieuwe initiatieven?

Bij ons is er inmiddels zicht op nieuwe initiatieven: de Servant Leadership Practitioner gaat op 14 en 15 september van start en is bijna vol, de incompany Servant Leadership Practitioner voor docenten begint eind september, De Broedplaatsen Servant Leadership voor alumni gaan van start en mijn boek, Servant Leadership in 15 minuten, zal na de zomer verschijnen. Me dunkt!

De wind laat de grond ook uitdrogen en er valt weinig regen. Dat betekent vaker water geven. De voeding moet je dus zelf gaan toevoegen.
Hoe doe jij dat? Welke stappen onderneem jij om je werk en de manier waarop jij je rol vervult onder ogen te zien en weer nieuwe voeding te geven? Wat zijn de vruchten geweest van afgelopen half jaar? Wat verwacht je voor komend half jaar?

Misschien is het een idee om eens bewust stil te staan om het stof van je dagelijkse ritme af te blazen en te bekijken wat je moet verwijderen en wat je moet gaan voeden of zaaien.

Wellicht is dus onze “VIP-sessie Sparren in de duinen” iets voor je, of de compacte “Zand tussen je tenen” coachsessies. Gun jezelf deze korte en krachtige time-out.

Exclusieve aandacht voor jou. Stil staan bij de vragen die je hebt en samen oplossingen vinden die je weer de goede richting in doen slaan. Zodat je energiek, krachtig en geïnspireerd na de zomer verder kunt.

Twee zomerse aanbiedingen die geldig zijn tussen 1 juli en 1 september.
Let op: in verband met de vakantie zijn er beperkte data beschikbaar. Maak snel je afspraak om zeker te zijn van een plek voor deze effectieve sessies!

Ik wens je rust en ruimte toe!

Hartelijke groet,
Arlette

Misschien ook interessant

december 31, 2020

Loslaten, helen, transformeren en overgave

Loslaten, helen, transformeren en overgaveEen reflectie op afgelopen jaar De laatste dag van het jaar is aangebroken. Wie had kunnen bedenken dat het zo’n enorm turbulent jaar zou worden? Het stond in de sterren geschreven zeggen ze wel eens. Ik las dit najaar de astrologische voorspelling voor 2020 weer eens terug. Ik was hem eigenlijk […]

december 24, 2020

Het transformatiejaar

Het transformatiejaar 2020Nieuwsbrief december  De laatste nieuwsbrief van een bijzonder jaar. Het jaar 2020 stond al van te voren als transformatiejaar aangekondigd. En wát een transformatie is het geworden! Hoewel nog niet alles is afgerond en we nog geen vinkje achter “transformation completed” kunnen zetten, zijn we toch een aardig eind gevorderd. Kerstborrels Rond deze […]

Servant leadership
in vijftien minuten

‘Servant Leadership in 15 minuten’. Een prikkelende titel die dwingt tot nadenken over dienend leiderschap. Heb je haast dan kun je er beter niet aan beginnen.

Inschrijven nieuwsbrief