Dienend leiderschap: Hoor de wind waait…!

juni 23, 2015

NIVSL Hoor de wind waait…!Gek word ik van de wind. Natuurlijk is er in Nederland gemiddeld meer wind dan in bijvoorbeeld Duitsland. Toen de kinderen klein waren hadden wij au-pairs uit Duitsland en zij maakten ons er op attent dat hier altijd veel wind staat. Dan was het windkracht 3. Ja, het waait in Nederland altijd, maar wij hadden er geen erg meer in.

Maar de laatste maanden waait het vaak en vaak stevig. Bijna geen dag zonder een stevige bries. Fijn als je wilt zeilen, maar verder hoeft het even niet van mij. Ik word er ook onrustig van. En de temperatuur lijkt ook maar niet op normaal te kunnen komen. Kortom de zomer lijkt voorlopig nog ver weg. Herken je dat ook bij jezelf, dat je jezelf hoort mopperen en klagen over het weer, je werk?

Maar die wind hè? In plaats van klagen over de wind, kun je ook bedenken hoe je die wind op een positieve manier kunt inzetten.

Waar moet bij jou een frisse wind waaien? Waar moet het stof bij jou worden afgeblazen? Welke oude overtuigingen moet er worden weggeblazen zodat er ruimte komt voor nieuwe initiatieven?

Bij ons is er inmiddels zicht op nieuwe initiatieven: de Servant Leadership Practitioner gaat op 14 en 15 september van start en is bijna vol, de incompany Servant Leadership Practitioner voor docenten begint eind september, De Broedplaatsen Servant Leadership voor alumni gaan van start en mijn boek, Servant Leadership in 15 minuten, zal na de zomer verschijnen. Me dunkt!

De wind laat de grond ook uitdrogen en er valt weinig regen. Dat betekent vaker water geven. De voeding moet je dus zelf gaan toevoegen.
Hoe doe jij dat? Welke stappen onderneem jij om je werk en de manier waarop jij je rol vervult onder ogen te zien en weer nieuwe voeding te geven? Wat zijn de vruchten geweest van afgelopen half jaar? Wat verwacht je voor komend half jaar?

Misschien is het een idee om eens bewust stil te staan om het stof van je dagelijkse ritme af te blazen en te bekijken wat je moet verwijderen en wat je moet gaan voeden of zaaien.

Wellicht is dus onze “VIP-sessie Sparren in de duinen” iets voor je, of de compacte “Zand tussen je tenen” coachsessies. Gun jezelf deze korte en krachtige time-out.

Exclusieve aandacht voor jou. Stil staan bij de vragen die je hebt en samen oplossingen vinden die je weer de goede richting in doen slaan. Zodat je energiek, krachtig en geïnspireerd na de zomer verder kunt.

Twee zomerse aanbiedingen die geldig zijn tussen 1 juli en 1 september.
Let op: in verband met de vakantie zijn er beperkte data beschikbaar. Maak snel je afspraak om zeker te zijn van een plek voor deze effectieve sessies!

Ik wens je rust en ruimte toe!

Hartelijke groet,
Arlette

Misschien ook interessant

januari 23, 2024

Teamwaarden als bouwstenen voor gezonde en hechte teams

Teamwaarden vormen de bouwstenen voor een gezonde teamcultuur en spelen een cruciale rol in teamontwikkeling. Door te investeren in het definiëren, communiceren en naleven van deze waarden, kunnen teams gedijen in een omgeving die gebaseerd is op vertrouwen, samenwerking en gemeenschappelijk succes.

oktober 24, 2023

Loslaten om vooruit te komen

Oude beelden, patronen, en overtuigingen loslaten om vooruit te komen vraagt de moed om te starten en het ongemak wat erbij komt kijken te verduren. Stukje bij beetje loslaten en zo stap voor stap vrijer en autonomer worden als mens en als leider.

Servant leadership
in vijftien minuten

‘Servant Leadership in 15 minuten’. Een prikkelende titel die dwingt tot nadenken over dienend leiderschap. Heb je haast dan kun je er beter niet aan beginnen.

Inschrijven nieuwsbrief