Dienend leiderschap: ben jij haantje de voorste in 2017? Over goede voornemens en verlangens.

juni 6, 2017

1e8a8af26727eb6847cd4e45953cefd5Nog maar 31 dagen en dan is het jaar 2016 weer voorbij. Het jaar waarin loslaten bij ons een belangrijk thema was. Volgens de oude Mayawijsheid was de jaarenergie van 2016 die van nieuwe wegen bewandelen, stil staan bij je verhaal en op pad gaan zonder plan.

Met hart en ziel hebben wij hier in 2016 gehoor aan gegeven. Terugkijkend hebben wij Arlette’s boek “Servant Leadership in 15 minuten” uitgebracht, hebben wij met een klein team ambassadeurs ons eerste seminar “Spot on Servant Leadership” georganiseerd in een recordtempo, vertelde Arlette haar verhaal tijdens diverse lezingen en colleges en werden wij ineens gevraagd om in-company servant leadership implementatie te begeleiden. En wat een successen waren dit. Daar zijn we best trots op en vooral heel dankbaar!

Wij werken nog steeds vanuit ons verlangen om van betekenis te zijn voor leidinggevenden en professionals om ze met dienend leiderschap te helpen verder te komen op hun professionele levenspad. Niet zelden heeft dit ook een positief effect op hun persoonlijke levenspad.

Geen doel voor ogen hebben maar werken vanuit een innerlijk verlangen om te groeien als mens en als leider zodat je resultaten kunt halen die je vooraf niet voor mogelijk had gehouden. Weet jij al wat je verlangen op dat gebied is?

2017: Jaar van de haan
“2017 is in de Chinese dierenriem het jaar van de Haan. Wat weten we over de Haan? In zijn geheel niet onbelangrijk. Chinezen zien de Haan als diepe denkers. Ze zijn direct, begaafd en bekwaam. Zij worden het best beschreven als zonderling met vreemde ideeën. Soms uitmuntende ideeën. Uiterlijk zijn het schitterende figuren die graag in de schijnwerpers willen staan. Zij zijn scherpzinnig, georganiseerd, gedetailleerd en uiterst nauwgezet en kunnen problemen op geheel eigenzinnige wijze beschrijven. Ze stellen hun ambities hoog en die zullen zij dan ook waarmaken.

Ze hebben veel doorzettingsvermogen en zullen actie ondernemen indien nodig. Commentaar zonder zelf iets te doen, ‘zoals de beste stuurlui aan de wal’ hebben ze niets mee. Maar zij kunnen ook verwaand, bazig en bot zijn. Zij geven niet veel om subtiliteit en als zij gezag hebben in hun omgeving, zullen zij tirannieke kwaliteiten tentoonstellen. Hanen kunnen zich moeilijk ontspannen en zijn altijd bezig met lastige kwesties. Of het oplossen daarvan. Ze zijn goed in leiderschap en schuwen publiciteit zeker niet”. (bron: Malaysiasite)

Verlangen
Waarschijnlijk ben je (zelf of met je team) al een tijdje bezig om dit jaar te evalueren en bedenk je plannen voor je organisatie, team of voor jezelf voor 2017.

December is dan ook de maand van de verlanglijstjes, de maand waarin je kadootjes geeft en krijgt, januari de maand van de goede voornemens.

De Haan is het tiende Chinese sterrenbeeld en staat voor enthousiaste mensen die anders durven te zijn. Ze zijn erg oprecht en proberen op een directe manier te communiceren.

Mits je met compassie je medemens benadert,  wordt 2017 een uiterst positief en succesvol jaar voor jou.

Stel je eens voor dat je 2017 goed wilt beginnen, omdat je meer rust in je werk wilt ervaren, tijdens stressperiodes uitzonderlijk kalm wilt blijven, en je minder hard hoeft te werken, maar je wel meer gedaan krijgt.

Leiderschap tonen
Wat heb je dan te doen? Je als een haantje de voorste in te schrijven voor de Servant Leadership Practitioner die op 30 en 31 januari 2017 van start gaat. Echt pal aan het begin van het Chinese jaar van de haan, want dat start op 28 januari 2017.

Schrijf je je vóór 25 december in, dan profiteer je van een aantrekkelijke korting omdat je de prijs van 2016 betaalt in plaats van de nieuwe prijs van 2017. Én als extra bonus ontvang je gratis het boek “Servant Leadership in 15 minuten” van Arlette Bout.

Dan kun je je rond de Kerst rustig op de bank of in een lekkere stoel nestelen om alvast te beginnen met je eigen Servant Leadership Journey.

Tot slot

Wij zijn tussen Kerst en Nieuwjaarsdag gesloten om zelf ook te kunnen genieten van gezin, familie en vrienden. Wij loggen als het ware zakelijk uit om er optimaal te kunnen zijn voor ons gezin.

Voor nu wensen wij je een goede decembermaand met goede gesprekken, waardevolle ont-moetingen en tijd voor reflectie, gevolgd door juiste actie.

Misschien ook interessant

januari 23, 2024

Teamwaarden als bouwstenen voor gezonde en hechte teams

Teamwaarden vormen de bouwstenen voor een gezonde teamcultuur en spelen een cruciale rol in teamontwikkeling. Door te investeren in het definiëren, communiceren en naleven van deze waarden, kunnen teams gedijen in een omgeving die gebaseerd is op vertrouwen, samenwerking en gemeenschappelijk succes.

oktober 24, 2023

Loslaten om vooruit te komen

Oude beelden, patronen, en overtuigingen loslaten om vooruit te komen vraagt de moed om te starten en het ongemak wat erbij komt kijken te verduren. Stukje bij beetje loslaten en zo stap voor stap vrijer en autonomer worden als mens en als leider.

Servant leadership
in vijftien minuten

‘Servant leadership in 15 minuten’ is geen gewoon boek maar een echt doe boek. Het neemt je stapsgewijs mee langs de kenmerken van dienend leiderschap.

Inschrijven nieuwsbrief