Dienend leiderschap: dromen zijn geen bedrog!

maart 4, 2016

NIVSL Seminar 22 april 2016Is het niet fantastisch om op vrijdagmiddag 22 april op het schitterende Landgoed Duin en Kruidberg je gastvrij te laten onthalen voor het seminar ‘Spot on Servant Leadership’? Met een beetje geluk komen de bomen al aardig in blad (met de zachte winter moet dat wel lukken) en staat het er al groen bij.

GIsteren ben ik weer even bij Made in Haarlem langs geweest voor het boek. Ik kan niet wachten tot dinsdag want dan gaat bij de drukkerij de pers echt aan. En ik ben er natuurlijk bij! Mijn eerste boek. Jeetje, een droom die uitkomt!

Ondertussen is ‘chef evenement’ Monique mij aan het bestoken met het draaiboek en wat Eric en ik allemaal moeten fiksen en regelen. Helemaal aan het einde staan de rollen van iedereen. Achter mijn naam staat: feestvarkentje. Want ja, het is een feestelijke dag voor mij persoonlijk om mijn eerste boek officieel te presenteren en te mogen uitreiken.

En tegelijk voelt dat feestvarkentje ook een beetje onwennig. Want dit feestvarkentje is meestal gewend om bij een evenement de touwtjes in handen te hebben en de handen uit de mouwen te steken. En dit keer hoeft dat niet en mag ik dat zelfs niet.

Ook weer een oefening in loslaten. Ze mogen wel oppassen dat ik daar niet aan ga wennen 🙂

Wat moet er nog een hoop gebeuren! De tekst voor de webwinkel moet klaar. Wie mij had verteld dat ik een webwinkel zou hebben had ik beslist vragend aangekeken. Maar dat moet kennelijk als je niet 250-300 bevestigingen van reserveringen wil gaan sturen of aparte facturen voor als de boeken straks te koop zijn.

De gastenlijst moet gemaakt worden, wie is wie. De eregasten die, naast de geëerde gastsprekers (nog eventjes geduld voor hun namen), een belangrijke rol in mijn leven en mijn werk hebben gespeeld. Het liefst zet ik hen in het zonnetje en maak ik hen belangrijk. Maar, zo hoorde ik uit mijn tegenspraak, jij hebt het boek geschreven Arlette, en dus moet jij in het zonnetje. Hmm.

Vooruit, ik zal echt wel mijn verhaal doen, maar belangrijker vind ik dat servant leadership als inspiratiebron verspreid wordt. En dat mensen hun inspiratie komen halen en delen met anderen tijdens het seminar ‘Spot on Servant Leadership’. Dus iedere deelnemer krijgt natuurlijk mijn boek mee.

Komende maandag gaat de mail eruit naar onze contacten waarin we het programma delen. En kunnen de kaarten voor het evenement ook worden besteld op onze website. Stel je eens voor dat we 300 deelnemers krijgen, hoe groot zou dan de donatie worden aan de stichting Hulphond Nederland?

Want de opbrengsten van het seminar ‘Spot on Servant Leadership’ gaan naar de stichting Hulphond Nederland. Ik wil er met NIVSL zelf niets van houden, ik hoef er ook niet van op vakantie, maar het juist weggeven aan een goed doel dat zich inzet voor de groei van mensen. Pay it forward!

Delen is het nieuwe hebben! Daar kun jij dus ook een bijdrage aan leveren.

Fijne dag vandaag!

Misschien ook interessant

januari 23, 2024

Teamwaarden als bouwstenen voor gezonde en hechte teams

Teamwaarden vormen de bouwstenen voor een gezonde teamcultuur en spelen een cruciale rol in teamontwikkeling. Door te investeren in het definiëren, communiceren en naleven van deze waarden, kunnen teams gedijen in een omgeving die gebaseerd is op vertrouwen, samenwerking en gemeenschappelijk succes.

oktober 24, 2023

Loslaten om vooruit te komen

Oude beelden, patronen, en overtuigingen loslaten om vooruit te komen vraagt de moed om te starten en het ongemak wat erbij komt kijken te verduren. Stukje bij beetje loslaten en zo stap voor stap vrijer en autonomer worden als mens en als leider.

Servant leadership
in vijftien minuten

‘Servant leadership in 15 minuten’. Waarom zijn zoveel mensen naar zichzelf op zoek? Wat doen inspirerende leiders anders? Dit boek helpt je bij jouw reis naar dienend leiderschap.

Inschrijven nieuwsbrief