Neurotisch denken belemmert groei

maart 12, 2013

Hedendaagse uitdagingen zijn het gevolg van beslissingen van oud-leiderschap en die los je niet op door in datzelfde systeem te zoeken naar de antwoorden en aanpak. Dat noemen ze ook wel neurose: met oude ideeen in een nieuwe situatie werken. Dat werkt alleen maar remmend. Interessant artikel op Forbes hierover. Nieuw leiderschap is dus nodig om de uitdagingen aan te gaan. En zo nieuw is #servantleadership nu ook weer niet, maar wel om organisaties eens te gaan leiden vanuit deze stijl. Vandaar de weerstand en jeuk die sommigen ervaren. Typische symptomen van weerstand om uit comfortzone te komen. Je snijdt daarmee je eigen groei en ontwikkeling af. Is dat niet jammer?

En weet je wat: iedereen heeft leren lopen met vallen en opstaan. En min of meer iedereen IS gaan lopen. Dus: innovatie begint met nieuwsgierigheid en je niet laten tegenhouden door grenzen, al zeker niet in je denken.

We beginnen in mei weer met een Servant Leadership Practitioner. Van harte welkom!

Misschien ook interessant

januari 23, 2024

Teamwaarden als bouwstenen voor gezonde en hechte teams

Teamwaarden vormen de bouwstenen voor een gezonde teamcultuur en spelen een cruciale rol in teamontwikkeling. Door te investeren in het definiëren, communiceren en naleven van deze waarden, kunnen teams gedijen in een omgeving die gebaseerd is op vertrouwen, samenwerking en gemeenschappelijk succes.

oktober 24, 2023

Loslaten om vooruit te komen

Oude beelden, patronen, en overtuigingen loslaten om vooruit te komen vraagt de moed om te starten en het ongemak wat erbij komt kijken te verduren. Stukje bij beetje loslaten en zo stap voor stap vrijer en autonomer worden als mens en als leider.

Servant leadership
in vijftien minuten

‘Servant leadership in 15 minuten’ is geen gewoon boek maar een echt doe boek. Het neemt je stapsgewijs mee langs de kenmerken van dienend leiderschap.

Inschrijven nieuwsbrief