❮ terug naar het overzicht

SERVANT LEADERSHIP voor organisaties

APK en voeding voor leiderschap in je organisatie

Broedplaats Servant Leadership

Heb je behoefte aan het onderhouden van je leiderschap en wil je tegelijk leren van anderen?

APK en voeding voor leiderschap in je organisatie zijn wezenlijk om op kwalitatief hoog niveau leiding te blijven geven. ‘Dienen’ en ‘leiden’ zijn twee werkwoorden die je actief moet onderhouden, willen ze werkelijk tot hun recht komen. Het heeft weinig zin om eenmaal per jaar naar de tandarts te gaan als je de rest van het jaar niets aan je gebit doet. Regelmatig, in ieder geval dagelijks, onderhouden is het beste voor je gebit. Zo ook met dienend leiderschap. Werk iedere dag bewust aan je leiderschap. Met de broedplaatsen bouw je in ieder geval vier extra momenten per jaar in.

De laagdrempelige incompanybijeenkomsten Broedplaatsen Servant Leadership zijn bedoeld voor leidinggevenden en medewerkers die vraagstukken en thema’s rondom leiderschap met elkaar willen delen en die voeding en inspiratie komen halen. In organisaties die bekend zijn met dienend leiderschap worden de broedplaatsen gebruikt om elkaar scherp te houden, een gemeenschap van dienende leiders te voeden, en als moment voor intervisie.

De oorspronkelijke broedplaatsen van NIVSL zijn ontstaan uit een vraag van deelnemers van de Servant Leadership Practitioner die elkaar ontmoetten bij de nieuwjaarsborrel van NIVSL, bij intervisie of bij afsluitingsbijeenkomsten van andere groepen Servant Leadership Practitioner. Zij deelden de behoefte aan regelmatige onderdompeling in de sfeer van hun eigen training, maar dan met deelnemers uit andere groepen.

Tijdens deze leiderschapsochtenden verfijn je je leiderschapsinterventies. Je leert vertragende en oordeelvrije vragen te stellen, je leert echt los te laten en het persoonlijk leiderschap bij de ander te laten. Kenmerkend is met elkaar de verdieping zoeken, vertragen en je durven te laten raken. We gebruiken verschillende werkvormen. De oefeningen en ervaringen kun je meenemen naar je eigen team. Het effect is daarna nog lange tijd merkbaar.

De opzet blijkt erg effectief en tegelijkertijd inspirerend te zijn. Daarom raden we aan om in je eigen organisatie met broedplaatsen te werken. Wij begeleiden de bijeenkomsten in jullie eigen organisatie op jullie eigen locatie. Heel praktisch is dat je over de inhoud niet hoeft na te denken, dat doen wij. We nemen eventueel benodigd materiaal mee. Als jullie voor de koffie zorgen, nemen wij de koek mee.

De bijeenkomsten starten in de ochtend en we sluiten af met een lunch. De inzichten neem je direct mee om toe te passen in je eigen praktijk, diezelfde middag nog.

Je hoeft niet per se vier maal per jaar mee te doen. De praktijk leert dat het wel prettig is om een vast moment me-time voor je leiderschap te hebben.

Groepsgrootte: minimaal tien deelnemers
Duur: vier ochtenden per jaar, van 10.00 – 14.00 uur
Investering: op aanvraag

Gesprekken worden ingepland in overleg

Inschrijven

APK en voeding voor leiderschap in je organisatie

    Inschrijven

    APK en voeding voor leiderschap in je organisatie

      Koen van Walsem

      Inschrijven nieuwsbrief