❮ terug naar het overzicht

SERVANT LEADERSHIP voor jou

Servant Leadership Practitioner

Meer impact als compleet leider

Wil je dienend zijn of worden? Dan moet je bij ons zijn. Dienend aan anderen, maar eerst aan jezelf. Met de Servant Leadership Practitioner heb je meer impact als compleet leider. Wanneer is deze opleiding geschikt voor jou? Je bent bereid om die stap extra te zetten en jezelf te laten zien, dus ook je kwetsbare kant. Bovendien wil je niet alleen leren over dienend leiderschap, maar wilt vooral een dienend leider leren worden. Belangrijk is dat je tegen een stootje kunt, open en nieuwsgierig bent en echt het verschil wil maken voor je team, je organisatie en jezelf. Word jezelf op je weg naar dienend leiderschap. Van harte welkom!

Effect dienend leiderschap

Dienend leiderschap is mensgericht leiderschap. Wat levert een door dienend leiderschap geleide organisatie op? Om te beginnen een gezamenlijk gedragen visie en waardensysteem waarop iedereen elkaar op respectvolle wijze mag en kan aanspreken. Het is jouw voorbeeldgedrag dat er voor zorgt dat mensen betrokken en tevreden zijn en bovengemiddeld gaan presteren. Kortom, jouw dienende leiderschap zorgt voor gelukkige en gezonde medewerkers die duurzaam succesvol willen bijdragen aan de doelstellingen van de organisatie en de verbinding met klanten.

Zelf ervaren en praktisch toepassen

In de tiendaagse Servant Leadership Practitioner gaat het niet alleen over de achtergrond van dienend leiderschap. Je leert en ervaart vooral hoe je deze zelf als leidinggevende of professional in jouw dagelijks handelen (gedrag, communicatie) tot uiting kunt laten komen. Gedurende deze tien dagen krijg je niet alleen inspiratie. Je wordt zelf ook inspirerend voor anderen. Daarmee krijg je meer impact als compleet leider.

Samen op ontdekkingsreis

Tijdens de opleiding gaan we samen op reis. We verkennen én verdiepen met elkaar alle competenties van dienend leiderschap. Dienend leiderschap begint bij jezelf. Daarom beginnen we met het herijken van je persoonlijke leiderschap. Je houdt je patronen en overtuigingen tegen het licht. Je onderzoekt vragen over hoe effectief je eigenlijk als leidinggevende bent. Maar ook de vraag wie je als mens bent en wat jouw missie is. Wat werkt nog wel en wat niet meer? Hoe laat je los en blijf je toch de verbinding houden? Je pakt je reiskoffer als het ware uit en beslist wat mee mag op je nieuwe reis. Je neemt afscheid van wat je niet meer dient.

Kompas ontwikkelen

Met persoonlijke waarden creëer je een kristalhelder kompas. Je leert oordeelvrij vragen te stellen. Daarmee ontstaat er geweldloze en verbindende communicatie. Eigenaarschap en zelfsturing in teams komen aan de orde. Met de groep onderzoek je hoe je vanuit dienend leiderschap je teamleden hun eigen leiderschap laat oppakken om samen tot de gewenste resultaten te komen.

Praktische informatie

De Practitioner is een bewezen lifechanging leiderschapsprogramma van vijf modules van twee aaneengesloten dagen. Tijdens iedere module diepen we steeds twee competenties uit. Oefeningen zijn praktisch en ervaringsgericht. Alle zintuigen worden ingezet. Je krijgt reflectieopdrachten, leest relevante literatuur en je neemt tussentijds deel aan een intervisiegroep. Er is ook een praktijkopdracht aan verbonden. Deze voer je bij elkaar in de organisatie uit. Als afsluiting schrijf je, in de voetsporen van Robert Greenleaf, een essay over dienend leiderschap. Tijdens de feestelijke afsluitingsbijeenkomst presenteer je je persoonlijke visie en ontwikkelplan voor jezelf en je team. Tot slot ontvang je je certificaat ten overstaan van alle gasten.

Vanaf 2021 zijn twee Broedplaatsen dienend leiderschap inbegrepen om je leiderschap te onderhouden.

Doelgroep

 • Leidinggevenden (midden- en hoger kader)
 • Ondernemers
 • Projectmanagers
 • Hr-managers en -adviseurs
 • Professionals in dienstverlenende beroepen
 • Vanaf hbo-werk- en -denkniveau

Twee manieren om deel te nemen aan Servant Leadership Practitioner:

 1. open inschrijving: je sluit aan bij andere deelnemers uit verschillende organisaties, of
 2. organisatie-inschrijving: je doet samen met je collega’s mee aan een besloten opleiding. Neem contact op »

Groepsgrootte: minimaal zes, maximaal tien deelnemers
Duur: vijf modules van twee aaneengesloten dagen en één terugkomdagdeel
Locatie: Haarlem
Investering: 5.450,00 exclusief btw per persoon

Trainingsdata

Voorjaar Haarlem 2021

 • 29 & 30 maart 2021
 • 19 & 20 april 2021
 • 17 & 18 mei 2021
 • 21 & 22 juni 2021
 • 9 & 10 september 2021
 • terugkomdag 4 november 2021

Najaar Haarlem 2021

 • 6 & 7 september 2021
 • 11 & 12 oktober 2021
 • 8 & 9 november 2021
 • 6 & 7 december 2021
 • 17 & 18 januari 2022
 • terugkomdag 17 maart 2022

Inschrijven

Servant Leadership Practitioner

  Inschrijven

  Servant Leadership Practitioner

   Marloes van der Wal

   Inschrijven nieuwsbrief