❮ terug naar het overzicht

SERVANT LEADERSHIP voor jou

Broedplaats Dienend Leiderschap

APK en voeding voor leiderschap

Heb je behoefte aan het onderhouden van je leiderschap en wil je tegelijk leren van anderen? Een APK of voeding voor je leiderschap is noodzakelijk om op het juiste niveau te blijven als leidinggevende. Welkom bij de Broedplaats Dienend Leiderschap.

Leiderschapsintervisie

De Broedplaats Dienend Leiderschap is een laagdrempelige leiderschapsintervisie. Deze bijenkomsten zijn bedoeld voor leidinggevenden en professionals die vraagstukken en thema’s rondom leiderschap met elkaar willen delen en die voeding en inspiratie komen halen. Ook is dit een mooie gelegenheid om kennis te maken met de inspiratiekracht van dienend leiderschap.

Viermaal per jaar doen leidinggevenden mee aan deze inspirerende bijeenkomsten. In de loop van de jaren is er een warme en hartelijke groep ontstaan die nieuwe deelnemers graag verwelkomt en inspireert met zijn ervaring en inzichten.

Samen delen en groeien

De broedplaatsen zijn ontstaan uit een vraag van deelnemers van de Servant Leadership Practitioner die elkaar ontmoetten bij de nieuwjaarsborrel van NIVSL, bij intervisie of bij afsluitingsbijeenkomsten van andere groepen Servant Leadership Practitioner. Zij deelden de behoefte aan regelmatige onderdompeling in de sfeer van hun eigen opleidingperiode, maar dan met deelnemers uit andere groepen. Samen inspiratie delen en erdoor groeien. Door de jaren heen zijn er ook anderen bijgekomen die af en toe aanschuiven. Soms is het ook een opstap naar een coachgesprek of naar deelname aan een opleiding van NIVSL.

Onderhouden van leiderschap

‘Dienen’ en ‘leiden’ zijn twee werkwoorden die je actief moet onderhouden, willen ze werkelijk tot hun recht komen. Het heeft weinig zin om eenmaal per jaar naar de tandarts te gaan als je de rest van het jaar niets aan je gebit doet. Regelmatig, in ieder geval dagelijks, onderhouden is het beste voor je gebit. Zo ook met dienend leiderschap. Werk iedere dag bewust aan je leiderschap. Met de broedplaatsen bouw je in ieder geval vier extra momenten per jaar in.

Iedere broedplaats heeft een ander thema. Soms draagt NIVSL een thema aan, en soms ontstaat een thema vanuit de groep.

Wat leer je?

Tijdens deze leiderschapsochtenden verfijn je je leiderschapsinterventies. Je leert vertragende en oordeelvrije vragen te stellen, je leert echt los te laten en het persoonlijk leiderschap bij de ander te laten.
Kenmerkend is met elkaar de verdieping zoeken, vertragen en je durven te laten raken. We gebruiken verschillende werkvormen. De oefeningen en ervaringen kun je meenemen naar je eigen team. Het effect is daarna nog lange tijd merkbaar.

Je hoeft niet per se vier maal per jaar mee te doen. De praktijk leert dat het wel prettig is om een vast moment me-time voor je leiderschap te hebben. Dan maak je alle seizoenen mee.

Twee manieren om deel te nemen aan de Broedplaats Dienend Leiderschap:

 1. open inschrijving: je sluit aan bij andere deelnemers uit verschillende organisaties, of
 2. in-company: je doet samen met je collega’s mee aan een besloten broedplaats. Neem contact op »

Voor wie: Alumni Servant Leadership Practitioner en andere lerende leiders 
Deelnemers: maximaal twaalf
Locatie: Wijk en Aalburg
Duur: 10.00 uur – 14.00 uur
Investering: 75,00 per bijeenkomst inclusief lunch, exclusief btw

Inschrijven

Broedplaats Dienend Leiderschap

  Inschrijven

  Broedplaats Dienend Leiderschap

   Monique Linger

   Inschrijven nieuwsbrief