Spiritualiteit in dienend leiderschap: Servant leadership next level

december 19, 2019

Spiritualiteit in dienend leiderschap: Servant leadership next level

Albert Einstein zei: “De intuïtieve geest is een heilig geschenk en het rationele verstand is een trouwe dienaar. We hebben een samenleving gecreëerd die de knecht eert en het geschenk is vergeten.” 

Tijdens onze trainingen en coachtrajecten krijgen wij vaak de volgende vragen:

 • Hebben jullie een lijstje met rake vragen die ik kan stellen om een vastgelopen gesprek of vergadering vlot te trekken?
 • Ik hoor telkens weer over spiritualiteit maar kan mij er niks bij voorstellen in de zakelijkheid, en ik ben toch wel nieuwsgierig of ik er iets mee kan
 • Ik kan nooit de juiste woorden vinden om mijn baas of mijn medewerkers aan te spreken
 • Hoe werkt intuïtie eigenlijk?
 • Hoe komt het dat jullie altijd ‘spot on’ zijn met jullie vragen en interventies?
 • Kun je mij dit ook leren?
 • Mooie vragen en wensen vinden wij. Hoe slagen wij er altijd in om de persoonlijke snaar te raken? Hoe leggen wij met het grootste gemak de vinger op de zere plek?

  Let op, we gaan je ons geheim verklappen. Zit je goed?

  Intuïtie trainen

  Wij maken gebruik van onze intuïtie. Simpel. We hebben onszelf met behulp van opleidingen getraind om goed naar de signalen te luisteren van ons Zelf. De woorden ploppen gewoon bij ons op, alsof ze worden ingefluisterd. We lezen als het ware waar iemand mee zit maar dat (nog) niet uitspreekt, of niet weet hoe dit te verwoorden.

  Dat maakt dat wij onze vragen zo formuleren dat we de spijker op zijn kop slaan en onze gesprekspartners zich gehoord en erkend voelen. Dat is geen trucje maar het is wel te leren. Intuïtie kun je namelijk trainen waardoor het makkelijker gaat stromen en sneller tot je beschikking komt. À la minute dus.

  Dat geheim willen we niet voor onszelf houden maar graag met je delen.

  Behoefte van anderen aanvoelen en invoelen

  Zoals je wellicht weet gaat dienend leiderschap over ‘meeting the needs of others’ aldus de grondlegger van dienend leiderschap, Robert K. Greenleaf.
  De behoefte van anderen aanvoelen, invoelen en daarmee anderen tot zelfontplooiing en persoonlijk leiderschap kunnen laten komen met behulp van je intuïtie, dat is de basis.

  En daarmee gaan we jou als leidinggevende, directeur of ondernemer helpen. Tenminste als je zelf wilt leren werken met je intuitie en deze praktisch wil leren inzetten in je leiderschap. Zeg maar dienend leiderschap next level.

  Intuïtie integreren in leiderschap

  Je leert je intuitie te integreren in je manier van leidinggeven, het leiden van je organisatie en je leven.
  We hebben een absoluut uniek programma ontwikkeld: “Spiritualiteit in leiderschap”.

  Een krachtig leiderschapsprogramma waarin jij als spiritueel sensitief wezen geestkracht, zielskracht en lichaamskracht weer samen laat komen.
  Dit programma bestaat uit acht dagen opgesplitst in twee delen.

  Module 1 Intuïtie ontwaken

  Tijdens de eerste module (basis) van twee dagen laat je je intuïtie ontwaken. Deze module vindt plaats op onze NIVSL-locatie in Haarlem in samenwerking met de expert in Nederland op het gebied van praktische intuïtie. Praktisch en dus niet zweverig!

  Module 2  Dienend leiderschap verdiepen tot cijnsniveau en intuïtie integreren

  Nadat je met het geleerde en de inzichten van de basismodule hebt kunnen oefenen gaan we een maand later voor de tweede module met de groep naar het prachtige Domaine d’Essendiéras in de Dordogne in Frankrijk.

  Tijdens deze tweede module van zes dagen leer je je intuïtie te integreren in je leiderschap. We spreken al eerder over dienend leiderschap ‘next-level’. 
  Uiteraard komt dienend leiderschap diepgaand aan de orde, en toch geheel anders dan in onze Servant Leadership Practitioner. Je verdiept je leiderschap tot zijnsniveau!
  In plaats van inzoomen, zoom je dit keer uit op jezelf en je leiderschap. Zowel figuurlijk als letterlijk er bovenuit stijgen.

  Ook staat centraal het praktisch toepasbaar maken van je intuïtie in je leiderschap. Veel oefenen, ervaren, vertragen en verstillen. In een weldadige rust weer tot jezelf komen.

  Je gaat op weg naar het ultieme leiderschap: zelf zo weinig mogelijk doen en toch zo veel mogelijk zien gebeuren.

  Het resultaat: meer rust in je hoofd, meer vrije tijd, minder piekeren en zorgen hoeven maken, meer kunnen vertrouwen en altijd weten welke richting je op moet. Geen keuzestress meer. Hoe fijn is dat?!

  Zo zul je jouw leven en dat van anderen kunnen verrijken. Je team en/of organisatie groeit vanzelf met jou mee. Gelukkige mensen leveren moeiteloos betere resultaten.

  Klinkt dat als een prachtig programma? 

  Wij hebben er zelf zo ontzettend veel baat bij gehad dat we jou hetzelfde gunnen: onvoorwaardelijk vertrouwen en de oneindige bron van inspiratie. Je gesprekken verlopen veel makkelijker en je creativiteit stroomt moeiteloos. Dat maakt problemen oplossen weer leuk.
  Stel jezelf, of eigenlijk je intuïtie de vraag: welke boodschap zit hierin voor mij? Zal ik dit doen?

  Dit complete en unieke programma vraagt een investering van jou in tijd, geld en moeite. Alledrie vormen van energie. Je investering in geld is € 6.900,00 excl btw. Daar zitten alle trainingsdagen, begeleiding, materialen, trainingslocaties in Nederland en Frankrijk en je reis-& verblijfkosten voor de week in Frankrijk bij inbegrepen.
  Meer informatie volgt deze week op onze website.

  Omdat we de maximale aandacht willen kunnen geven aan alle deelnemers houden we de groepsgrootte bewust beperkt. We hebben al een paar aanvragen liggen, let er dus op dat je je plek in deze groep nu zo snel mogelijk vastlegt om teleurstelling te voorkomen.

  Als je intuïtie je nu al een ‘ja’ heeft ingefluisterd, schrijf je dan meteen of in ieder geval vóór 31 januari 2020 in, dan kunnen wij je vliegtickets boeken.

  Misschien ook interessant

  januari 23, 2024

  Teamwaarden als bouwstenen voor gezonde en hechte teams

  Teamwaarden vormen de bouwstenen voor een gezonde teamcultuur en spelen een cruciale rol in teamontwikkeling. Door te investeren in het definiëren, communiceren en naleven van deze waarden, kunnen teams gedijen in een omgeving die gebaseerd is op vertrouwen, samenwerking en gemeenschappelijk succes.

  oktober 24, 2023

  Loslaten om vooruit te komen

  Oude beelden, patronen, en overtuigingen loslaten om vooruit te komen vraagt de moed om te starten en het ongemak wat erbij komt kijken te verduren. Stukje bij beetje loslaten en zo stap voor stap vrijer en autonomer worden als mens en als leider.

  Servant leadership
  in vijftien minuten

  ‘Servant Leadership in 15 minuten’. Een prikkelende titel die dwingt tot nadenken over dienend leiderschap. Heb je haast dan kun je er beter niet aan beginnen.

  Inschrijven nieuwsbrief