Leiderschap en intimiteit bij reorganisaties

mei 31, 2023

In de aanloop naar reorganisaties of andere veranderingsprocessen, speelt leiderschap en intimiteit ook een rol. En niet te vergeten het persoonlijk leiderschap van zowel leidinggevende als de medewerkers van de organisatie.

In deze aflevering komen vragen van leidinggevenden voorbij over het al dan niet delen van informatie over een op handen zijnde reorganisatie. Hoe doe je dat als leidinggevende, wat kun je wel doen en wat liever niet?

Een aanstaande reorganisatie drukt bij mensen op het ‘angstknopje’, hun zorgen komen aan het licht en dit heeft effect op de effectiviteit van mensen in hun werk.

Ook komt aan de orde welke rol het persoonlijk leiderschap en de competentie “Heel maken” van dienend leiderschap hierin speelt.

Tot slot geven ze een aantal praktisch bruikbare tips over hoe om te gaan met de zorgen van medewerkers tijdens zo’n proces.

Eric Stecher en Arlette Bout nemen je mee in een gesprek over leiderschap en intimiteit bij reorganisaties in dit derde deel.

〉Abonneer je nu op ‘Servant Leadership in 15 minuten’ via Apple iTunes, Spotify of Google Podcast.


Download jouw online groeigids “Ontdek de dienende leider in jezelf” en ontvang hem direct GRATIS in je e-mail.

Misschien ook interessant

maart 1, 2023

Slappe slobberwijn of stevige vintage?

Dienend leiderschap in een notendop; is het een slappe slobberwijn of een krachtige vintage?

december 30, 2022

De weg en het tussenjaar

De weg en het tussenjaar; over strubbelingen, overgave en een nieuw begin.

Servant leadership
in vijftien minuten

‘Servant Leadership in 15 minuten’. Een prikkelende titel die dwingt tot nadenken over dienend leiderschap. Heb je haast dan kun je er beter niet aan beginnen.

Inschrijven nieuwsbrief