Leiderschap en intimiteit bij reorganisaties

mei 31, 2023

In de aanloop naar reorganisaties of andere veranderingsprocessen, speelt leiderschap en intimiteit ook een rol. En niet te vergeten het persoonlijk leiderschap van zowel leidinggevende als de medewerkers van de organisatie.

In deze aflevering komen vragen van leidinggevenden voorbij over het al dan niet delen van informatie over een op handen zijnde reorganisatie. Hoe doe je dat als leidinggevende, wat kun je wel doen en wat liever niet?

Een aanstaande reorganisatie drukt bij mensen op het ‘angstknopje’, hun zorgen komen aan het licht en dit heeft effect op de effectiviteit van mensen in hun werk.

Ook komt aan de orde welke rol het persoonlijk leiderschap en de competentie “Heel maken” van dienend leiderschap hierin speelt.

Tot slot geven ze een aantal praktisch bruikbare tips over hoe om te gaan met de zorgen van medewerkers tijdens zo’n proces.

Eric Stecher en Arlette Bout nemen je mee in een gesprek over leiderschap en intimiteit bij reorganisaties in dit derde deel.

〉Abonneer je nu op ‘Servant Leadership in 15 minuten’ via Apple iTunes, Spotify of Google Podcast.


Download jouw online groeigids “Ontdek de dienende leider in jezelf” en ontvang hem direct GRATIS in je e-mail.

Misschien ook interessant

januari 23, 2024

Teamwaarden als bouwstenen voor gezonde en hechte teams

Teamwaarden vormen de bouwstenen voor een gezonde teamcultuur en spelen een cruciale rol in teamontwikkeling. Door te investeren in het definiëren, communiceren en naleven van deze waarden, kunnen teams gedijen in een omgeving die gebaseerd is op vertrouwen, samenwerking en gemeenschappelijk succes.

oktober 24, 2023

Loslaten om vooruit te komen

Oude beelden, patronen, en overtuigingen loslaten om vooruit te komen vraagt de moed om te starten en het ongemak wat erbij komt kijken te verduren. Stukje bij beetje loslaten en zo stap voor stap vrijer en autonomer worden als mens en als leider.

Servant leadership
in vijftien minuten

‘Servant leadership in 15 minuten’. Waarom zijn zoveel mensen naar zichzelf op zoek? Wat doen inspirerende leiders anders? Dit boek helpt je bij jouw reis naar dienend leiderschap.

Inschrijven nieuwsbrief