Leiderschap en intimiteit deel 2

april 10, 2023

Hoe blijf je als leidinggevende in aandacht en bewustzijn aanwezig als het schuurt bij de medewerker bij bijvoorbeeld een beoordeling waarbij verbetering noodzakelijk is. Durf je duidelijk te zijn of durf je dat als leidinggevende niet, en draai je om de hete brij heen.

Deze tweede aflevering uit de serie over ‘Leiderschap en intimiteit’ bouwt voort op het einde van de vorige aflevering en zoomt in op verticale intimiteit en welke invloed dat heeft op persoonlijk leiderschap. Van zowel de medewerker als van de leidinggevende.

Hoe vrij ben je dan zelf als leidinggevende, kun je wegblijven van oordelen en eigen onopgeloste thema’s? Hoe gaan we om met een ‘nee’, hoe kwetsbaar durf je je dan op te stellen?

Vragen naar de binnenwereld (gevoelswereld) is een vorm van intimiteit. Je hart in je handen nemen en onderzoeken wat zich binnenin jou roert als zelfreflectie en de ander door jouw vraag ook laten reflecteren op zichzelf. Zo zorg je voor meer verbinding en vertrouwen.

Eric Stecher en Arlette Bout nemen je mee in een gesprek over leiderschap en intimiteit in dit tweede deel.

〉Abonneer je nu op ‘Servant Leadership in 15 minuten’ via Apple iTunes, Spotify of Google Podcast.


Download jouw online groeigids “Ontdek de dienende leider in jezelf” en ontvang hem direct GRATIS in je e-mail.

Misschien ook interessant

oktober 24, 2023

Loslaten om vooruit te komen

Oude beelden, patronen, en overtuigingen loslaten om vooruit te komen vraagt de moed om te starten en het ongemak wat erbij komt kijken te verduren. Stukje bij beetje loslaten en zo stap voor stap vrijer en autonomer worden als mens en als leider.

maart 1, 2023

Slappe slobberwijn of stevige vintage?

Dienend leiderschap in een notendop; is het een slappe slobberwijn of een krachtige vintage?

Servant leadership
in vijftien minuten

‘Servant Leadership in 15 minuten’. Een prikkelende titel die dwingt tot nadenken over dienend leiderschap. Heb je haast dan kun je er beter niet aan beginnen.

Inschrijven nieuwsbrief