Leiderschap en intimiteit deel 1

april 10, 2023

Leiderschap en intimiteit lijken in tijden van de ontmaskering van MeToo affaires een besmette combinatie.

Intimiteit op de werkvloer heeft echter helemaal niets te maken met fysieke intimiteit maar alles met psychologische intimiteit. Je kwetsbaar opstellen, in contact met je verlangens en behoeftes staan en deze durven uitspreken.

Hoe reageer je echter als iemand dat doet en je weet er geen raad mee? Wat betekent dan veiligheid en vrijheid?

Als leidinggevende heb je niet alleen te maken met het proces van de ander maar ook met dat van jezelf. Sommige leidinggevenden vinden het erg lastig om een medewerker aan te spreken of ‘nee’ te zeggen omdat ze zelf nog last hebben van ‘oud zeer’. Hoe dan toch verder?

Tot slot besteden we aandacht aan het verschil tussen verticale en horizontale intimiteit en de verwarring die er regelmatig over ontstaat.

Eric Stecher en Arlette Bout nemen je mee in een gesprek over leiderschap en intimiteit in deel 1 van een serie van 3 afleveringen.

〉Abonneer je nu op ‘Servant Leadership in 15 minuten’ via Apple iTunes, Spotify of Google Podcast.


Download jouw online groeigids “Ontdek de dienende leider in jezelf” en ontvang hem direct GRATIS in je e-mail.

Misschien ook interessant

januari 23, 2024

Teamwaarden als bouwstenen voor gezonde en hechte teams

Teamwaarden vormen de bouwstenen voor een gezonde teamcultuur en spelen een cruciale rol in teamontwikkeling. Door te investeren in het definiëren, communiceren en naleven van deze waarden, kunnen teams gedijen in een omgeving die gebaseerd is op vertrouwen, samenwerking en gemeenschappelijk succes.

oktober 24, 2023

Loslaten om vooruit te komen

Oude beelden, patronen, en overtuigingen loslaten om vooruit te komen vraagt de moed om te starten en het ongemak wat erbij komt kijken te verduren. Stukje bij beetje loslaten en zo stap voor stap vrijer en autonomer worden als mens en als leider.

Servant leadership
in vijftien minuten

‘Servant leadership in 15 minuten’. Waarom zijn zoveel mensen naar zichzelf op zoek? Wat doen inspirerende leiders anders? Dit boek helpt je bij jouw reis naar dienend leiderschap.

Inschrijven nieuwsbrief