Het transformatiejaar

december 24, 2020

Het transformatiejaar 2020
Nieuwsbrief december 

De laatste nieuwsbrief van een bijzonder jaar. Het jaar 2020 stond al van te voren als transformatiejaar aangekondigd. En wát een transformatie is het geworden! Hoewel nog niet alles is afgerond en we nog geen vinkje achter “transformation completed” kunnen zetten, zijn we toch een aardig eind gevorderd.

Kerstborrels

Rond deze tijd waren er de kerstborrels. Groepen collega’s, buren, vrienden met een glas wijn, sap of bier ontspannen kletsen, grappen maken en genieten van een jaar dat achter ons lag. Handen schudden, een knuffel, een arm om je schouder, in de ogen kijken, afhankelijk hoe je er als collega’s zelf mee omging. Hoe anders is dat dit jaar. Nog steeds kerstborrels, maar nu veelal via beeldschermen. We kunnen en willen elkaar toch niet loslaten en hebben behoefte aan verbinding.

En thuis, in plaats van een volle kersttafel, zit je nu misschien met alleen je eigen gezin aan tafel. Voor sommigen een kwelling, voor anderen een zegen. Ieder kijkt ernaar vanuit zijn en haar eigen perspectief.

Aandacht en geluk

Hoe dan ook, als je ervoor kiest om de kerstdagen speciaal aandacht te geven, doe dat met volledige aandacht. Ondanks alles, ondanks de situatie waarin je je persoonlijk ook bevindt, welke aandacht kun je met liefde geven en aan wie? Al is het je kat of je hond.

Wist je dat het met aandacht aaien van je huisdier (met vacht, dat dan weer wel, een vis wordt lastig) geluksstofjes in je hersenen losmaakt? Mocht je worstelen met de huidige situatie, misschien zijn er mensen in je omgeving met een hond of kat waar je even naar toe kunt gaan.

Tijd voor een huisdier?

Of wellicht is dit de tijd om nu eindelijk zelf een huisdier bij je te laten wonen. Wij zien de laatste tijd ineens veel mensen met een pup. De asielen hebben weinig volwassen honden meer die een nieuwe plek zoeken. Er zijn wel stichtingen die gastgezinnen of opvanggezinnen zoeken voor honden die van woonplek moeten veranderen, al dan niet uit het buitenland. Zo heb je niet de permanente lasten, maar wel de gelegenheid om dieren tijdelijk bij je te laten wonen en ze veiligheid en warmte te geven tot ze naar hun definitieve gezin gaan. En ze geven het je op hun beurt weer terug. Misschien weet je dat onze hond Saartje bij zo’n stichting vandaan komt? We zijn nog iedere dag dankbaar dat ze op die manier in ons leven is gekomen.

NIVSL planning 2020 – 2021

Hoe dan ook, voor NIVSL hebben de maatregelen ook consequenties. We bewegen mee. Omdat onze Servant Leadership Practitioner zich kenmerkt om in elkaars nabijheid te ont-moeten en op een dieper niveau persoonlijk leiderschap te ontwikkelen, schuiven alle bijeenkomsten door naar het nieuwe jaar. Ook andere in-company trajecten schuiven door. En dat zijn er heel wat, want afgelopen najaar zaten wij helemaal volgeboekt. Rust zal ons allen redden. Volgend jaar starten we met hernieuwde energie.

De nieuwe Servant Leadership Practitioner van januari 2021 schuift qua startdatum door naar begin maart. Dat geeft ook nog gelegenheid om je aan te melden of mensen in je netwerk te attenderen op deze opleiding. Het neusje van de zalm als het gaat om je persoonlijk te ontwikkelen aan de hand van dienend leiderschap.

Online en live coaching

Totdat er meer duidelijkheid is over wanneer de lockdown, die nu tot 19 januari 2021 loopt, wordt opgeheven, hebben we online-coaching, maar ook nog live-coaching in Haarlem. Voel je dus welkom als je een vraag op het gebied van je (persoonlijke) leiderschap met ons wil bespreken

We werken verder aan het vervolg op de Servant Leadership Practitioner in de vorm van de opleiding Servant Leadership Next Level, waarbij we met intuïtie verder gaan en dienend leiderschap verdiepen tot zijnsniveau. Deze opleiding stond oorspronkelijk in Frankrijk op het programma, maar we bouwen dit programma om tot een programma dat volledig in Nederland zal plaatsvinden. Wil je meer informatie? Laat het ons hier weten.

Weer Verliefd website

En tot slot: volgende week is onze nieuwe Weer Verliefd website live! Voor jou en je partner tijd en aandacht voor elkaar in een supergaaf weekend. Het eerstvolgende relatieweekend is op 13 en 14 februari. Een Valentijnsmoment. Laat de liefde maar weer stromen!

Heb ondanks of dankzij alles wat je leven op zijn kop heeft gezet gezellige feestdagen.

Wij kijken uit naar een weekje offline en bezinning en proosten op het leven en de liefde.

Ons kantoor is gesloten tot en met 3 januari 2021.

Warme groet, 

Eric & Arlette

Misschien ook interessant

januari 23, 2024

Teamwaarden als bouwstenen voor gezonde en hechte teams

Teamwaarden vormen de bouwstenen voor een gezonde teamcultuur en spelen een cruciale rol in teamontwikkeling. Door te investeren in het definiëren, communiceren en naleven van deze waarden, kunnen teams gedijen in een omgeving die gebaseerd is op vertrouwen, samenwerking en gemeenschappelijk succes.

oktober 24, 2023

Loslaten om vooruit te komen

Oude beelden, patronen, en overtuigingen loslaten om vooruit te komen vraagt de moed om te starten en het ongemak wat erbij komt kijken te verduren. Stukje bij beetje loslaten en zo stap voor stap vrijer en autonomer worden als mens en als leider.

Servant leadership
in vijftien minuten

‘Servant leadership in 15 minuten’ is geen gewoon boek maar een echt doe boek. Het neemt je stapsgewijs mee langs de kenmerken van dienend leiderschap.

Inschrijven nieuwsbrief