Gek word je ervan!

november 18, 2019

Misschien herken je je in deze situatie?

Je mensen klagen steen en been over de sfeer en de werkdruk, je baas over de achterblijvende resultaten en thuis is ook al niet veel beter. Dáár krijg je het verwijt dat je alleen maar aan het werk bent en ook daar merk je de verwijdering tussen jou en je partner en je kinderen.

Onder deze onrust steekt je nog iets meer en dat is het vage onaangename gevoel dat je niet goed genoeg bent. Dit gaat snel de verkeerde kant op.

Ga je nog harder rennen om de gaten die anderen laten vallen dicht te lopen? Laat je ze helemaal aan hun lot over, of neem je er maar, om de pijn te verdoven een extra bestuursfunctie, een extra bezoekje aan het casino of een maitresse bij? Help! Wat nu?

Gek word je ervan!

Het lijkt een vreemde situatie maar zo vreemd is die niet. Het is min of meer het verhaal van Leo. Hij kwam via een tip uit zijn netwerk bij ons met deze niet zo heel erg fijne uitgangssituatie. De nood was dermate hoog dat hij op het randje van uitputting zat en ons met een getergde blik aankeek. Dit was niet wie hij wilde zijn.

Hij benoemde waar het allemaal aan lag en wie wat anders zou moeten doen om zijn probleem opgelost te krijgen. Jammer genoeg voor hem kwam onze vraag direct bij hem terug. Wat zou hijzelf anders moeten gaan doen?

Keuzes maken

Leo leerde bij ons in de Servant Leadership Practitioner om te luisteren naar zichzelf, naar zijn eigen behoefte. Hij leerde weer te dromen van een moeiteloos florerend team, hoe hij daar met een paar vragen van zijn kant kon bijdragen aan de groei van zijn mensen.

En vooral leerde hij dat hij keuzes moest maken die hoorden bij zijn persoonlijke waarden en zijn handelen daarmee in overeenstemming te brengen.

Door zijn team, zijn baas en zijn thuisfront hierin mee te nemen kon iedereen meebewegen en werd door zijn groei aangestoken om zelf óók te gaan nadenken over welke verandering zij zélf in gang wensten te zetten.

En jij?

Wil jij ook net als Leo stoppen met je te laten leiden door de waan van de dag en de druk van anderen en daarvoor in de plaats met rust en kalmte versterkende vragen stellen en je groei als leidinggevende versnellen?

Dan is de Servant Leadership Practitioner de investering in tijd, geld en moeite meer dan de moeite waard. Een uitgebalanceerd en al jaren bewezen succesvol leiderschapsprogramma voor je groei als leidinggevende en professional. Wij hebben inmiddels honderden mensen met hun groei geholpen.

Door de vertraging en de rust in het programma kom je weer toe aan jezelf, jij als mens die alle ballen in de lucht hebt te houden. Duidelijke keuzes, meer tijd voor ontspanning, meer kwaliteit van leven.

Schrijf je hier direct in voor de training van januari 2020 of vraag eerst een vrijblijvend adviesgesprek met ons aan.

Misschien ook interessant

december 31, 2020

Loslaten, helen, transformeren en overgave

Loslaten, helen, transformeren en overgaveEen reflectie op afgelopen jaar De laatste dag van het jaar is aangebroken. Wie had kunnen bedenken dat het zo’n enorm turbulent jaar zou worden? Het stond in de sterren geschreven zeggen ze wel eens. Ik las dit najaar de astrologische voorspelling voor 2020 weer eens terug. Ik was hem eigenlijk […]

december 24, 2020

Het transformatiejaar

Het transformatiejaar 2020Nieuwsbrief december  De laatste nieuwsbrief van een bijzonder jaar. Het jaar 2020 stond al van te voren als transformatiejaar aangekondigd. En wát een transformatie is het geworden! Hoewel nog niet alles is afgerond en we nog geen vinkje achter “transformation completed” kunnen zetten, zijn we toch een aardig eind gevorderd. Kerstborrels Rond deze […]

Servant leadership
in vijftien minuten

‘Servant Leadership in 15 minuten’. Een prikkelende titel die dwingt tot nadenken over dienend leiderschap. Heb je haast dan kun je er beter niet aan beginnen.

Inschrijven nieuwsbrief