Gek word je ervan!

november 18, 2019

Misschien herken je je in deze situatie?

Je mensen klagen steen en been over de sfeer en de werkdruk, je baas over de achterblijvende resultaten en thuis is ook al niet veel beter. Dáár krijg je het verwijt dat je alleen maar aan het werk bent en ook daar merk je de verwijdering tussen jou en je partner en je kinderen.

Onder deze onrust steekt je nog iets meer en dat is het vage onaangename gevoel dat je niet goed genoeg bent. Dit gaat snel de verkeerde kant op.

Ga je nog harder rennen om de gaten die anderen laten vallen dicht te lopen? Laat je ze helemaal aan hun lot over, of neem je er maar, om de pijn te verdoven een extra bestuursfunctie, een extra bezoekje aan het casino of een maitresse bij? Help! Wat nu?

Gek word je ervan!

Het lijkt een vreemde situatie maar zo vreemd is die niet. Het is min of meer het verhaal van Leo. Hij kwam via een tip uit zijn netwerk bij ons met deze niet zo heel erg fijne uitgangssituatie. De nood was dermate hoog dat hij op het randje van uitputting zat en ons met een getergde blik aankeek. Dit was niet wie hij wilde zijn.

Hij benoemde waar het allemaal aan lag en wie wat anders zou moeten doen om zijn probleem opgelost te krijgen. Jammer genoeg voor hem kwam onze vraag direct bij hem terug. Wat zou hijzelf anders moeten gaan doen?

Keuzes maken

Leo leerde bij ons in de Servant Leadership Practitioner om te luisteren naar zichzelf, naar zijn eigen behoefte. Hij leerde weer te dromen van een moeiteloos florerend team, hoe hij daar met een paar vragen van zijn kant kon bijdragen aan de groei van zijn mensen.

En vooral leerde hij dat hij keuzes moest maken die hoorden bij zijn persoonlijke waarden en zijn handelen daarmee in overeenstemming te brengen.

Door zijn team, zijn baas en zijn thuisfront hierin mee te nemen kon iedereen meebewegen en werd door zijn groei aangestoken om zelf óók te gaan nadenken over welke verandering zij zélf in gang wensten te zetten.

En jij?

Wil jij ook net als Leo stoppen met je te laten leiden door de waan van de dag en de druk van anderen en daarvoor in de plaats met rust en kalmte versterkende vragen stellen en je groei als leidinggevende versnellen?

Dan is de Servant Leadership Practitioner de investering in tijd, geld en moeite meer dan de moeite waard. Een uitgebalanceerd en al jaren bewezen succesvol leiderschapsprogramma voor je groei als leidinggevende en professional. Wij hebben inmiddels honderden mensen met hun groei geholpen.

Door de vertraging en de rust in het programma kom je weer toe aan jezelf, jij als mens die alle ballen in de lucht hebt te houden. Duidelijke keuzes, meer tijd voor ontspanning, meer kwaliteit van leven.

Schrijf je hier direct in voor de training van januari 2020 of vraag eerst een vrijblijvend adviesgesprek met ons aan.

Misschien ook interessant

januari 23, 2024

Teamwaarden als bouwstenen voor gezonde en hechte teams

Teamwaarden vormen de bouwstenen voor een gezonde teamcultuur en spelen een cruciale rol in teamontwikkeling. Door te investeren in het definiëren, communiceren en naleven van deze waarden, kunnen teams gedijen in een omgeving die gebaseerd is op vertrouwen, samenwerking en gemeenschappelijk succes.

oktober 24, 2023

Loslaten om vooruit te komen

Oude beelden, patronen, en overtuigingen loslaten om vooruit te komen vraagt de moed om te starten en het ongemak wat erbij komt kijken te verduren. Stukje bij beetje loslaten en zo stap voor stap vrijer en autonomer worden als mens en als leider.

Servant leadership
in vijftien minuten

‘Servant leadership in 15 minuten’. Waarom zijn zoveel mensen naar zichzelf op zoek? Wat doen inspirerende leiders anders? Dit boek helpt je bij jouw reis naar dienend leiderschap.

Inschrijven nieuwsbrief