Dienend leiderschap: Save the date

februari 29, 2016

NIVSL Save the dateVandaag is het schrikkeldag, 29 februari 2016. Die ene extra dag in februari die maar eens in de vier jaar voor komt. En die dag gebruik ik om de vooraankondiging van een NIVSL evenement op te starten.

Al weken zijn we met een klein groepje mensen bezig met planning, indeling. Regelneven en regeltantes, dat zijn we. Stromen er creatieve ideeën binnen en gooien we ze daarna ook weer in de prullenbak. Omdat ze niet passen voor dit moment. We hebben zat mogelijkheden om een hele dag te vullen, maar daar kiezen we juist niet voor.

Turbulente tijden, dat zijn het zeker. Niet alleen voor mij, maar ook voor Eric. Wat komt er een hoop bij kijken en wat een tijd neemt dat in beslag. Ben ik naïef? Nee, natuurlijk niet. Maar het is net alsof je een belangrijke levensgebeurtenis staat te wachten. Je weet dat het impact zal hebben. Daar kun je boeken vol over lezen, maar hoe het werkelijk is, weet je pas als je er zelf midden in zit. En dat is dus nu.

Regelmatig knijp ik mij zelf even in mijn arm. Gaat het echt gebeuren? Ja dus. Ik vind het persoonlijk best een happening. Een boek schrijven is een ding, dan het proces naar vormgeving is ook bijzonder. Echt een samenwerking. Geweldige mensen van Made in Haarlem. En straks naar de drukker. Ook weer zo’n bijzonder moment.

En dit, vandaag dus, is ook zo’n speciaal moment. Vanaf vandaag kan ik niet meer terug. Wil ik ook niet. Het wordt ineens bloedserieus. Want aan het einde van de week weet iedereen in mijn netwerk wat er staat te gebeuren.

Ik krijg kriebels in mijn maag, en die zijn niet van de griep die er vorige week even tussendoor kwam. Hoe gaat het straks lopen, wat zullen de reacties zijn?

Ho, wacht, stop! Straks? Hier en nu, practice what you preach. Adem in, adem uit, laat los.

“Gisteren is voorbij, vandaag is nu, morgen is als je wakker wordt” zong Léone Sazias op een kleutercd. Ik zong het vroeger uit volle borst mee voor onze kinderen. Dus ook nu: vandaag is nu!

Fijne dag vandaag!

Misschien ook interessant

maart 1, 2023

Slappe slobberwijn of stevige vintage?

Dienend leiderschap in een notendop; is het een slappe slobberwijn of een krachtige vintage?

december 30, 2022

De weg en het tussenjaar

De weg en het tussenjaar; over strubbelingen, overgave en een nieuw begin.

Servant leadership
in vijftien minuten

‘Servant leadership in 15 minuten’ is geen gewoon boek maar een echt doe boek. Het neemt je stapsgewijs mee langs de kenmerken van dienend leiderschap.

Inschrijven nieuwsbrief