Dienend leiderschap: NIVSL Seminar

maart 2, 2016

NIVSL SeminarOp vrijdagmiddag 22 april is er dus een seminar van NIVSL. De definitie van een seminar is kort gezegd “een (omvangrijke) bijeenkomst met het doel over een bepaald onderwerp nieuwe kennis te vergaren”.

Ik heb de afgelopen weken mijn hoofd suf gepiekerd hoe ik deze middag nou zou moeten noemen. Een congres? Een symposium? Een conferentie? Klinkt mij te technisch, te theoretisch en te massaal in de oren. Alsof er een afstand is tussen de sprekers en de deelnemers. Ook zoiets overigens: sprekers. Hoe noem ik ze nou? Docenten? Deskundigen? Hoewel ze zeer deskundig zijn en ook lezingen geven, wekken de termen docent of spreker de indruk van veel zenden. Dat is niet de bedoeling.

Moet het dan een boekpresentatie heten? Een inspiratiemiddag? Een inspirerende boekpresentatie? Ik ga er, populair gezegd, niet direct van op ‘aan’. Want het is meer dan dat.

Maar plotseling viel op een onverwacht moment het woord ‘seminar’ bij mij binnen. En daar werd ik wel weer blij van. Gek hè?

We gaan vandaag weer verder slijpen aan het programma en wat daarmee samenhangt. En dat blijkt verbazingwekkend veel te zijn. Mijn to-do-list wordt alleen maar langer in plaats van korter!

Toch ook tijd voor ontspanning. Gisterenmiddag gezellig geluncht met mijn oude leidinggevende Piet in onze prachtige stad Haarlem. Hij komt ook voor in mijn boek. We hebben herinneringen opgehaald aan die fantastische tijd en hoe hij ook de meest ongrijpbare mensen uit ons team erbij wist te houden. Uiteraard is Piet er ook bij op 22 april.

Ik hoop dat de zaal straks stampvol zit met mensen die heel graag meer willen weten van dienend leiderschap en vooral ook hoe dit in de praktijk werkt. Interactief, dát moet het worden.

Graag…

Fijne dag vandaag!

Misschien ook interessant

maart 1, 2023

Slappe slobberwijn of stevige vintage?

Dienend leiderschap in een notendop; is het een slappe slobberwijn of een krachtige vintage?

december 30, 2022

De weg en het tussenjaar

De weg en het tussenjaar; over strubbelingen, overgave en een nieuw begin.

Servant leadership
in vijftien minuten

‘Servant leadership in 15 minuten’. Waarom zijn zoveel mensen naar zichzelf op zoek? Wat doen inspirerende leiders anders? Dit boek helpt je bij jouw reis naar dienend leiderschap.

Inschrijven nieuwsbrief