Dienend leiderschap en Pippi Langkous

april 7, 2016

NIVSL Dienend leiderschap en Pippi LangkousWat hebben NIVSL, Arlette en Pippi Langkous met elkaar gemeen? Meer dan je denkt. Arlette droeg vroeger ook lange rode vlechten en haar gezicht was in de zomer bezaaid met sproeten. Eigenwijs was en is ze nog steeds. En qua mindset denken wij, net als Pippi, in oplossingen. Wij laten ons niet tegenhouden door gedachten als ‘dat kan niet’ of ‘ik weet niet hoe dat moet’.

Op 22 april organiseert NIVSL een seminar over dienend leiderschap. De timing is een bijzondere. In de aanloopperiode er naartoe doen de zoons hun laatste schoolexamens voordat het centraal schriftelijk examen in mei begint, vindt er een kleine verbouwing plaats en komen de laatste zaken met betrekking tot het boek samen met de werving van deelnemers voor het seminar. Overigens kan ik over het schrijven en uitgeven van een boek nog een boek schrijven. Ik val soms van de ene verbazing in de andere.

En natuurlijk lopen de trainingen en andere opdrachten ook nog gewoon door. Twee trainingsseries zijn net afgerond, de andere loopt richting het einde en in de week van het seminar starten we de nieuwe serie op. En daar komt natuurlijk ook het nodige bij kijken. Het is nooit hetzelfde.

Eric en ik kijken elkaar wel eens aan: wie heeft dit verzonnen? Waarom doen wij onszelf dit aan? En het antwoord is: omdat het zo loopt. Iets met synchroniciteit 😀

Vroeger zouden wij ons zorgen hebben gemaakt. Kunnen wij dit wel? Maar dat is nu het aardige aan Pippi die een eenvoudig levensmotto heeft:

“Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan.”

En zo is het is maar net!

We bewegen ons voorwaarts naar de 22e april, krijgen ondertussen allerlei onvoorziene uitdagingen op ons pad, vragen hulp waar we die nodig hebben en die wordt ons van harte gegeven. En we houden vast aan onze intentie voor het seminar: het inspireren van mensen en delen van kennis en ervaring met dienend leiderschap, met experts op dat gebied. Geen commerciële verkooppraatjes, maar de opbrengsten weggeven aan een goed doel. Daar worden wij blij van!

Graag tot de 22e!

Arlette Bout en Eric Stecher

PS: lees de Flyer Spot on Servant Leadership 22 april en stuur hem door in je netwerk.

Misschien ook interessant

januari 23, 2024

Teamwaarden als bouwstenen voor gezonde en hechte teams

Teamwaarden vormen de bouwstenen voor een gezonde teamcultuur en spelen een cruciale rol in teamontwikkeling. Door te investeren in het definiëren, communiceren en naleven van deze waarden, kunnen teams gedijen in een omgeving die gebaseerd is op vertrouwen, samenwerking en gemeenschappelijk succes.

oktober 24, 2023

Loslaten om vooruit te komen

Oude beelden, patronen, en overtuigingen loslaten om vooruit te komen vraagt de moed om te starten en het ongemak wat erbij komt kijken te verduren. Stukje bij beetje loslaten en zo stap voor stap vrijer en autonomer worden als mens en als leider.

Servant leadership
in vijftien minuten

‘Servant Leadership in 15 minuten’. Een prikkelende titel die dwingt tot nadenken over dienend leiderschap. Heb je haast dan kun je er beter niet aan beginnen.

Inschrijven nieuwsbrief