De lente weet het niet

maart 26, 2020

De lente weet het niet.
Een blog over bezinning, dankbaarheid en de zon
auteur: Arlette Bout

Wat een bijzondere tijd. Angst en vertrouwen wisselen elkaar af in de maatschappij. Oordelen zijn soms niet van de lucht. Ik zou mensen dan wel eens door elkaar willen rammelen. Stop ermee. Gewoon. Stop! Dat is de boodschap van deze tijd. Leef je in angst of in vertrouwen?

NIVSL Inspiratiesessie: rust en vertrouwen

Gistermorgen vertelde ik het ook tijdens de NIVSL inspiratiesessie die ik gaf. Deze gratis sessies geven wij tegenwoordig trouwens driemaal per week op de maandag-, woensdag- en vrijdagochtend van 08.30 uur – 09.00 uur. Je kunt je hier gratis aanmelden.

Het is bijzonder om te merken hoe rustig mijn lijf is, hoe leeg mijn hoofd en hoe vol vertrouwen ik ben. Dat is echt wel eens anders geweest. Op de terugweg naar huis was de weg leeg, de straten leeg. De zon daarentegen scheen volop, de vogels waren goed te horen. Want ja, de lente wist het niet.

Wat is dat trouwens een prachtige en hoopvolle tekst. Ik zag ‘m op mijn tijdlijn van Facebook voorbij komen en heb ‘m gedeeld op onze NIVSL FaceBookpagina.  Ik hoop dat veel mensen deze tekst lezen en echt tot zich nemen. Wat een bijzondere tijd is dit.

Mijn intentie: dankbaarheid

Mijn intentie is om dankbaar te zijn voor deze tijd van ont-moeten en ont-haasten die ons nu is gegeven. Wat een rust buiten. Ik heb ook besloten om te genieten dan de stilte. Ik ben benieuwd hoe jij dat ziet en ervaart. Misschien wil je mij dat laten weten als je die behoefte hebt.

Bezinning

Een tijd van bezinning, om zaken op een rijtje te zetten. Is dit het leven wat ik graag wil leven, of heb ik er eigenlijk schoon genoeg van? Ben ik met de partner die ik mijzelf gun? Ben ik met het werk dat ik mijzelf gun? Kom ik tot mijn recht?

Is dit een tijd om egoïstisch te zijn denk je nu misschien wel? Moet je niet juist aan anderen denken? Natuurlijk, maar eerst jezelf voeden en daarna pas die ander. Is die gedachte over egoïsme een oordeel? Of kun je er een vraag van maken die versterkend is. En hoe zou die dan luiden?

Deze week kon je onze podcast die we over oordelen maakten beluisteren. De vraag is of een oordeel je echt helpt om in het hier en nu te zijn en te onderzoeken wat het leven jou voor moois te bieden heeft.

Toet in de zon

Zelfs als je nu in een situatie zit die je benauwt, dan nog is er een keuze om er even op uit te gaan. Je hoeft niet eens de straat op, maar zelfs in je tuin, je balkon of uit het raam hangen met je toet in de zon kan al helpen.

Zet muziek op die je tot kalmte uitnodigt. Bijvoorbeeld dit album van Peder Helland: Sunny Mornings. Dan begint je dag ook rustig. Adem goed en vooral laag, mediteer en start de dag vol vertrouwen.

Daarna pak je een andere playlist met een lekker tempo. Doe je work-out naast je bed, je bureau, de eettafel, of stap swingend onder de douche, schuif de stoelen in de kamer opzij en DANS!

Beweging is goed voor je. Beweging van je lijf is ook ruimte maken in je hoofd voor positieve gedachten.

Stress is een keuze, maar rust en vertrouwen ook.

Geniet van deze gegeven rust!

Misschien ook interessant

januari 23, 2024

Teamwaarden als bouwstenen voor gezonde en hechte teams

Teamwaarden vormen de bouwstenen voor een gezonde teamcultuur en spelen een cruciale rol in teamontwikkeling. Door te investeren in het definiëren, communiceren en naleven van deze waarden, kunnen teams gedijen in een omgeving die gebaseerd is op vertrouwen, samenwerking en gemeenschappelijk succes.

oktober 24, 2023

Loslaten om vooruit te komen

Oude beelden, patronen, en overtuigingen loslaten om vooruit te komen vraagt de moed om te starten en het ongemak wat erbij komt kijken te verduren. Stukje bij beetje loslaten en zo stap voor stap vrijer en autonomer worden als mens en als leider.

Servant leadership
in vijftien minuten

‘Servant leadership in 15 minuten’ is geen gewoon boek maar een echt doe boek. Het neemt je stapsgewijs mee langs de kenmerken van dienend leiderschap.

Inschrijven nieuwsbrief