❮ terug naar het overzicht

SERVANT LEADERSHIP voor jou

Vier keer per jaar inzichten en inspiratie opdoen

Broedplaats Servant Leadership

Heb je behoefte aan het onderhouden van je leiderschap en wil je tegelijk leren van anderen? Of wil je eerst eens kennismaken met dienend leiderschap?

De Broedplaats Servant Leadership bestaat uit laagdrempelige bijeenkomsten op vrijdagochtend voor leidinggevenden en professionals die vraagstukken en thema’s rondom leiderschap met elkaar willen delen en die voeding en inspiratie komen halen. Ook is dit een mooie gelegenheid om kennis te maken met de inspiratiekracht van servant leadership. De informele bijeenkomsten zijn tevens een uitstekende gelegenheid om te netwerken met lerende leiders en professionals van andere organisaties.

Viermaal per jaar doen leidinggevenden mee aan deze inspirerende bijeenkomsten. Het zijn veelal oud-deelnemers van de Servant Leadership Practitioner. In de loop van de jaren is er een warme en hartelijke groep ontstaan die nieuwe deelnemers graag verwelkomt en inspireert met zijn ervaring en inzichten.

De broedplaatsen zijn ontstaan uit een vraag van deelnemers van de Servant Leadership Practitioner die elkaar ontmoetten bij de nieuwjaarsborrel van NIVSL, bij intervisie of bij afsluitingsbijeenkomsten van andere groepen Servant Leadership Practitioner. Zij deelden de behoefte aan regelmatige onderdompeling in de sfeer van hun eigen training, maar dan met deelnemers uit andere groepen. Door de jaren heen zijn er ook anderen bijgekomen die af en toe aanschuiven. Soms is het ook een opstap naar een coachgesprek of naar deelname aan een training van NIVSL.

‘Dienen’ en ‘leiden’ zijn twee werkwoorden die je actief moet onderhouden, willen ze werkelijk tot hun recht komen. Het heeft weinig zin om eenmaal per jaar naar de tandarts te gaan als je de rest van het jaar niets aan je gebit doet. Regelmatig, in ieder geval dagelijks, onderhouden is het beste voor je gebit. Zo ook met dienend leiderschap. Werk iedere dag bewust aan je leiderschap. Met de broedplaatsen bouw je in ieder geval vier extra momenten per jaar in.

Iedere broedplaats heeft een ander thema. Soms draagt NIVSL een thema aan, en soms ontstaat een thema vanuit de groep.

Tijdens deze leiderschapsochtenden verfijn je je leiderschapsinterventies. Je leert vertragende en oordeelvrije vragen te stellen, je leert echt los te laten en het persoonlijk leiderschap bij de ander te laten.
Kenmerkend is met elkaar de verdieping zoeken, vertragen en je durven te laten raken. We gebruiken verschillende werkvormen. De oefeningen en ervaringen kun je meenemen naar je eigen team. Het effect is daarna nog lange tijd merkbaar.

De groep deelnemers bestaat uit maximaal twaalf mensen. We starten om 10.00 uur en om 12.30 uur sluiten we af met een gezamenlijke lunch, waarna je om 14.00 uur je eigen weg weer gaat.

Je hoeft niet per se vier maal per jaar mee te doen. De praktijk leert dat het wel prettig is om een vast moment me-time voor je leiderschap te hebben. Dan maak je alle seizoenen mee.

Twee manieren om deel te nemen aan de Broedplaats Servant Leadership:

  1. open inschrijving: je sluit aan bij andere deelnemers uit verschillende organisaties, of
  2. in-company: je doet samen met je collega’s mee aan een besloten broedplaats. Neem contact op »

Groepsgrootte: minimaal tien, maximaal twaalf deelnemers
Duur: viermaal per jaar op vrijdagochtend van 10.00 – 14.00 uur
Investering: 75,00 exclusief btw per persoon per bijeenkomst, of € 275,00 per persoon voor vier bijeenkomsten.

Trainingsdata

14 december 2018

  • Meld je aan voor 1 december
  • Onderwerp: oordelen

15 maart 2019

  • Meld je aan voor 8 maart

21 juni 2019

  • Meld je aan voor 15 juni

Inschrijven

Vier keer per jaar inzichten en inspiratie opdoen

Inschrijven

Vier keer per jaar inzichten en inspiratie opdoen

Mirjam Bakker

Inschrijven nieuwsbrief