❮ terug naar het overzicht

SERVANT LEADERSHIP voor jou

Servant Leadership Next Level

Servant Leadership Next Level

Heb je de moed om een stap te zetten op onbekend terrein? Wil je ruimte maken voor een nieuwe beweging?
Met de Servant Leadership Next Level ontwikkel je je leiderschap op zijnsniveau.

Het is bekend dat hoe strategischer je positie is in een organisatie, des te rationeler je mindset wordt en derhalve meestal ook je beslissingen en communicatie. Veel leiders worstelen met de ontwikkeling van hun zachte kant. En als je ondernemer bent dan ben je voornamelijk bezig met opdrachten binnenhalen en continuïteit te waarborgen.

De zachte kant in en van jezelf raakt steeds meer ondergesneeuwd. Het mag of hoort opeens niet meer. Maar die zachte kant, de menselijke kant, is wat de mensen in je organisatie altijd voelen in de onderlinge relaties.

Misschien ben je vergeten dat je een gevoelsmens bent, of wist je er geen raad mee, had je er last van en is het verstopt achter een rationele en functionele manier van leidinggeven. Dat heeft je op het niveau gebracht waar je nu bent. Maar je merkt dat het nu en voor de toekomst niet meer voldoende is. ‘What got you here, won’t get you there’.

Ego

Jezelf echt ten dienste stellen van een relatie of een situatie vraagt van je dat je ego terugbrengt in de oorspronkelijke proportie: die van het krachtige ego (of het krachtige zelf). Een ego is namelijk niet ‘slecht’. Alleen soms is het te zwak en twijfel je aan alles en heb je weinig zelfvertrouwen. Of het is te sterk en blaas je jezelf op, oordeel je over anderen en domineer of onderdruk je anderen met jouw mening.

Een dienende leider leidt met heel haar of zijn ‘zijn’, inclusief intuïtie. Met deze door ons uitgewerkte elfde competentie van dienend leiderschap ben je in staat om daadwerkelijk dienend te blijven leiden.

Intuïtie trainen en integreren

Door je intuïtie opnieuw of nadrukkelijker stem te geven krijg je enorm veel rust. Je hoeft nooit meer te twijfelen. In gesprekken met medewerkers, directie of klanten speelt intuïtie een cruciale rol in je mindset als leider.

Met behulp van je intuïtie verdiep je je leiderschap op zijnsniveau. Dan ben je in staat om daadwerkelijk dienend te leiden.

Tijdens deze achtdaagse training stop je met te voldoen aan de verwachtingen die anderen van je hebben (en jij van jezelf) vanwege de positie die je inmiddels hebt bereikt en die je in een ongewenst gedragspatroon houden. Je leert bij jezelf te blijven. Je haalt vergeten delen en unieke talenten van jouzelf weer naar boven die je leiderschap een nieuwe impuls geven.

Er komt meer licht en luchtigheid in jouw manier van leidinggeven, terwijl je meer dan ooit betrokken bent bij je organisatie. En je hebt na deze training een onuitputtelijke bron van inspiratie en effectieve interventies tot je beschikking.

Opbouw van de training

De training is in de vorm van een tweeluik.
Eerst leggen we in Nederland in een module van twee losse dagen de basis voor dit bijzondere programma. Met een unieke samenwerking met dé expert op het gebied van praktische intuïtie in Nederland. Niks zweverigs, maar iedere dag praktisch toepasbaar.

Daarna gaan we erop uit! Een week lang een leiderschapsretraite in Frankrijk. Buiten de vakanties om, dus rust, rust en nog eens rust! Op een fantastische plek waar we kunnen verstillen, verdiepen en vertragen. Het prachtige Domaine d’Essendiéras in de Dordogne.

Jezelf ontstijgen, je leiderschap weer voeden, gecombineerd met je intuïtie verder ontwikkelen en praktisch inzetten. Iedere dag weer.
NIVSL regelt alles voor je verblijf in Frankrijk. Van tickets, transfers, overnachtingen in heerlijk comfortabele huizen tot en met de maaltijden en drankjes, vol pension dus.

Begeleidingsteam

De begeleiding is in vertrouwde handen van Eric Stecher en Arlette Bout. Voor deze training is het team uitgebreid met een andere expert: Luc Geurts. Hij is door NIVSL gecertificeerd Servant Leadership Practitioner. Hij heeft leiderschapsmeters gemaakt zowel in de verbreding als in de verdieping. Bovendien is hij zeer ervaren met het werken met zijn intuïtie. In het dagelijks leven is hij Plant Manager McCain Foods in Nederland.

Hoe neem je deel aan de Servant Leadership Next Level training:

Deze training is op basis van een open inschrijving. Je sluit dus aan bij andere leiders uit verschillende organisaties. De modules zijn niet los van elkaar te volgen.

Trainingsdata

14 en 21 september 2020 Intuïtie ontwaken en toepassen

 • Haarlem

27 september t/m 4 oktober 2020 Leiderschapsretraite: verdiepen en Intuïtie integreren

 • Domaine Essendieras, Frankrijk

Inschrijven

Servant Leadership Next Level

  Inschrijven

  Servant Leadership Next Level

   Sharon Portegies

   Inschrijven nieuwsbrief