Servant Leadership Journey

NIVSL Servant Leadership JourneyEen regelmatig gestelde vraag aan ons is: “Hoe krijgen wij Servant Leadership breder in de organisatie uitgerold?”

Daar is geen kant en klare oplossing voor. ‘Uitrollen in de organisatie’ of implementatie veronderstelt een model dat je overal kunt uitzetten en dan vanzelf zijn werk gaat doen. Helaas werkt dat niet met servant leadership.

Een organisatie die servant leadership als stijl wenst, vraagt stap voor stap maatwerk, intensieve begeleiding en vooral tijd en volharding. Met de individuele Servant Leadership Practitioner kun je met enkele mensen starten zodat je de basis legt. Om daarna de organisatie in de volle breedte te bereiken vraagt een iets andere begeleiding. Daarom is er de Servant Leadership Journey, specifiek voor ondersteuning bij de ontwikkeling van servant leadership in organisaties.

Servant leadership is voor jezelf een ontdekkingsreis en dat is het ook voor je organisatie. Daarom begeleiden wij jou en je organisatie of team ook in stappen die passen bij het ontwikkelingstempo van de mensen. Versnellen als dat mogelijk is, vertragen als dat nodig is. Geen mens en geen team of groep is hetzelfde. Maar de stip op de horizon blijft.

Met inspiratiesessies of workshops, maar ook met de tijdelijke aanwezigheid van Eric of Arlette in je organisatie voor een of meerdere dagdelen per week om specifiek hierop te coachen behoort tot de mogelijkheden. In samenwerking met onder andere jou en je HR-afdeling ontwikkelen wij een route met verschillende tussenstops en meetpunten. Servant Leadership is, zoals Robert Greenleaf al zei: “meeting the needs of others”Maatwerk pur sang dus.

Wij helpen je op weg en onderweg totdat je organisatie het zelf oppakt. Met elkaar op reis in de richting van de stip op de horizon, maar ieder op zijn eigen weg, met alle omwegen en obstakels die zij individueel op hun pad zullen tegenkomen.

Voor mogelijkheden of meer informatie neem je hier contact op of ga terug naar onze diensten