NIVSL & Hulphond Nederland

NIVSL Hulphond NL

Met heel veel plezier heeft NIVSL zich in 2016 voor drie jaar als sponsor verbonden aan stichting Hulphond Nederland. Dat is niet zomaar.

Servant leadership richt zich op de onvoorwaardelijke steun en inzet voor de groei van mensen. Wij geloven dat ieder mens ertoe wil doen en zijn of haar bijdrage vanuit eigen kracht wil leveren. Maar stel je eens voor dat er iets gebeurt in je leven en dat je plotseling van anderen afhankelijk wordt. Nog steeds wil je het gevoel hebben dat je ertoe doet, maar je afhankelijkheid van anderen heeft impact. Je gevoel van eigenwaarde kan een knauw krijgen. Hoe ga je zelfstandig verder? Een hulphond kan uitkomst bieden. Maar het opleiden van een hulphond kost geld, veel geld.

Eric en Arlette zijn ‘hondenmensen’. Het opvoeden van een hond tot een stabiele vriend voor lange tijd vraagt toewijding, volhardendheid en leiderschap. Niet met de harde hand, maar wel met liefde, onverdeelde aandacht en grenzen aangeven. Ze hebben veel geleerd over hun eigen leiderschap door en met hun eigen honden. De hond als leermeester.

Daarom steunen wij met NIVSL van harte stichting Hulphond Nederland.

Wat doet Hulphond Nederland?
Hulphond Nederland leidt hulphonden op en zet deze in voor zowel de medische als therapeutische zorg. In de afgelopen 30 jaar heeft Hulphond Nederland veel ervaring opgedaan en is leidend onder de hulphondenscholen in Nederland.

De hondentrainers van Hulphond Nederland leren honden tot 70 vaardigheden om mensen met lichamelijke beperkingen of therapeutische behoeften te helpen. Dit zijn mensen met zware fysieke beperkingen, epilepsie, trauma’s als ook kinderen en jongeren met ernstige gedragsstoornissen, een geestelijke beperking of het syndroom van down.

Wil je graag meer lezen over het mooie werk wat hulphonden verrichten bezoek dan Hulphond Nederland

algemeenHN